Već na samom početku 2021. godine suočavamo se sa retrogradnim Merkurom. Od 30. januara do 20. februara moćni Merkur je u retrogradnom hodu pa možemo očekivati probleme u komunikaciji, putovanjima, sa tehnologijom, kao i ostvarenju planova.

Ipak, ukoliko ostanete svesni sadašnjeg trenutka, a ne opteretite se mislima o neizvesnostima koje vas očekuju u budućnosti, moguće je da ćete iz ovog Merkurovog ciklusa izaći kao snažniji i spremniji za nove životne pobede.

Retrogradni Merkur događa se istovremeno i kada šest različitih planeta uđe u znak Vodolije, što znači da će se stvari mnogo brže razvijati nego što smo mislili...

Evo koja tri znaka očekuju izazovi i rizik tokom retrogradnog Merkura:

BIK

Retrogradni Merkur imaće posebno snažan uticaj na vaše polje karijere. Moguća su kašnjenja, propušteni rokovi i nezavršeni projekti, kao i izazovi u komunikaciji sa kolegama i nadređenima. Umesto da donosite nagle odluke i poteze, iskoristite ovo vreme kako biste ponovo razmišljali o svojim idejama ili pročistili svoj plan od nedostataka. Negujte samopouzdanje i budite oprezni, a ukoliko uložite trud sve će doći na svoje mesto.

LAV

Lava očekuje napetost u polju emotivnih odnosa. Moguće su turbulencije u ljubavi, a rasprave iz prošlosti ponovo postaju glavna tema razgovora. Pokušajte situaciju da posmatrate objektivno i kontrolišite negativne emocije. Bez obzira na sve okolnosti, najbolje ćete rešiti ovaj izazov ako naučite kako da saslušate partnera tokom razgovora. Bolje je da se odmah suočite sa problemima, umesto da ih zataškavate.

STRELAC

Izazovi u komunikaciji mogu negativno uticati na vaš društveni život. Pazite koje reči izgovarate i kako se obraćate dragim ljudima. Brzopletost je vaš glavni neprijatelj u ovom periodu. Razmislite pre nego što izgovorite određene reči, jer su konflikti u ovom periodu mogući. Pronađite unutrašnji mir i komunikacija će se poboljšati.

Izvor: Lovesensa