Retrogradni Merkur  nikako ne volimo jer ovaj aspekt često donosi prepreke, neprilike, izazove, neželjenu energiju. Međutim on nas podseća da usporimo i procenimo koji je put najispravniji za dalje kretanje.

Nemojte se iznenaditi ako u retrogradnom periodu postanete osetljiviji, stidljiviji i nesigurniji. To je period koji nas testira, ali istovremeno i uči važnim životnim lekcijama na teži način.

Prva retrogradna planeta u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodolije od 30. januara do 21. februara.

Na početku svoje vladavine, ovaj januarski retrogradni Merkur prvo će vas inspirisati, a zatim odvesti u polje neizvesnosti i nesigurnosti. Očekuju vas poteškoće u iskazivanju osećanja, moguće su i uloge žrtve, a životne situacije počinje sve teže kontrolisati.

Moguće je da ćete želeti da se osamite i povučete u svet vlastitih misli. Očekuju vas teškoće i strahovi kada je reč o poslu i novcu, ali ne odustajte od svojih ciljeva!

Astrolozi preporučuju da u ovom periodu ne kupujete telefone, računare, TV ili kućne aparate, jer su moguće komplikacije i kvarovi u polju tehnologije. Takođe, važne odluke odložite za kraj februara kada Merkur krene direktno.

Budite oprezni - tajne možete gurnuti pod tepih, ali one će se ubrzo pojaviti na površini. Zato budite iskreni i otvoreni, ma koliko istina bila bolna doneće više blagodeti nego laž.

Izvor: Lovesensa