Petak 27. novembar je Venerin dan, a Venera će baš tada biti u opoziciji sa Uranom. Venera se ne oseća sjajno u znaku Škorpiona i ponekad ima potrebu da sama sebe povredi kada se nađe u tom znaku. Opozicija sa Uranom može da bude veliko iskušenje za Veneru naglo ulazeći u neki ljubavni odnos ili avanturu, a da je pri tome svesna da joj to nije dobro. 

Velike unutrašnje strasti mogu Veneru navesti na pogrešan put. U ovom periodu sve osobe rođene sa Venerom u izazovnom aspektu sa Uranom, počev od konjunkcije, preko kvadrata do opoziciji trebalo bi da budu na oprezu. Te osobe su sklone ljubavnim uzbuđenjima i naglim ulascima u ljubavne odnose kao i naglim prekidanjem istih. 

Sada se ista atmosfera pravi na nebu pa su samim tim oni baš prozvani. Da nema naše slobodne volje da odlučujemo, sve bi bilo jako dosadno i predvidljivo. Zato bez obzira na iskušenje koje je ispred nas svojom slobodnom voljom možemo da biramo da li ćemo nešto uraditi ili nećemo!

U petak je Merkur u sekstilu sa Plutonom i ovaj aspekt nam može pomoći da duboko promislimo i predosetimo šta nam valja činiti. Ovo je sjajan aspekt da razum povežemo sa dubokom intuicijom. Ovo je aspekt dubokogpromišljanja. Osobe rođene sa ovakvim aspektom imaju pravi detektivski um kojem ništa ne može da promakne.

Mesec će u petak preći u znak Bika i prvi aspekt koji će napraviti je konjunkcija sa Uranom. Neko će možda osetiti pojačani adrenalin. Neko će osetiti veliki stres. A neko će biti srećan, jer voli dinamiku i uzbuđenje. Kako se ovo dešava u znaku Bik najviše će osobe rođene u znaku ili podznaku Bik osetiti ovu konjunkciju u vidu nekog iznenadnog, neočekivanog događaja. Bikovi ne vole iznenadne događaje, to nije u skladu sa njihovom prirodom, ali se polako navikavaju na Urana u svom znaku i polako prihvataju promene koje im on donosi. Budite pažljiviji pri korišćenju malih, kućnih uređaja. Ako se neki iznenada pokvari ne treba se mnogo oko toga nervirati već jednostavno zameniti novim.

Subota  28. novembar ima samo jedan aspekt, a to je sekstil između egzaltiranog Meseca u Biku i Neptuna u Ribama. Pravi dan za opuštanje, meditaciju i duboki odmor. Ovo je Saturnov dan i lepo bi bilo ako sebe obradujete lepom masažom, novom frizurom ili nečim što vas usrećuje. Zaslužili ste dan za sebe i uživajte u stvarima koje volite.

Nedelja 30. novembar je vrlo dinamična i kao da nam nagoveštava veliku promenu koju ćemo doživeti već u ponedeljak 30. novembra kroz pomračenjeMeseca u znaku Blizanci. O tom pomračenju ću vam pisati u sledećoj nedeljnoj prognozi. Ono što je važno za nedelju je činjenica da Neptun ponovo kreće direktno sa 18° Riba. Svako okretanje dalekih planeta je važan za svakoga od nas, ali i za našu kolektivnu svest.

Pokrenuće se svet ideja. Neptun vlada novim stvarima i budućim događajima. To je čaroban svet ideja, izuma i novih otkrića. Ovu promenu će svakako najviše osetiti osobe rođene u znaku Ribe kao i oni kojima je Neptun naglašen u horoskopu preko kuće ili aspekata. Planeta velikih vizionara i umetnika će motivisati mnoge da stvore novo umetničko delo.

Svi ostali bi trebalo da zarone u svoj unutrašnji svet i potraže novu inspiraciju. U višoj sferi Neptuna borave anđeli, ta čista božanska energija, koja nam uvek pomaže na putu našeg razvoja. Živeti ushićeno, srećno i bezbrižno je moguće za svakoga od nas!

Astrolog: Snežana Knežević

Izvor: Profesionalna astrologija