Mesečni horoskop za zdravlje - novembar 2020. godine!

OVAN

Nakon perioda promenljivog i oslabljenog zdravlja, novembar će vam doneti znatno poboljšanje. Više nego obično ćete voditi računa o svom zdravlju, preduzimaćete preventivne mere i koristiti metode za jačanje imuniteta. Bićete otporni na stresne okolnosti što će znatno doprineti stabilnosti vašeg zdravlja. Osećaćete potrebu da se više krećete i vežbate.

Vaša ishrana treba da sadrži gradivne namirnice pune vitamina i proteina. Od povrća jedite kuvani krompir, celer, peršun i šargarepu. Posebno će vam prijati čorbe od mešanog povrća, sa većom količinom peršunovog lista. 

Od voća jedite sušene smokve i grožđe, kao i jabuke. Ribu i pileće belo meso možete jesti češće, kao i mladi sir i jaja. Izbegavajte slatkiše.

BIK

Zdravlje će vam tokom novembra biti uglavnom stabilno. Bićete stalno u pokretu, što će poboljšati vašu fizičku kondiciju. Praktikovaćete duge šetnje na mestima gde ima čistog vazduha. Prijaće vam češći odlasci u prirodu.

Vaša otpornost na stres će biti pojačana. Izbegavajte duži boravak na vetru i kiši jer ćete biti osetljivi na hladnoću i možete da se prehladite.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži integralne žitarice, mladi sir, masline i sušeno voće poput smokvi i grožđa, što možete konzumirati svakodnevno. Uzimajte više jogurta, a izbegavajte mleko, šećer i previše začinjenu hranu.

Meso jedite umereno i uglavnom kuvano. Delikatese od mesa izbegavajte. Uzimajte vitamin B6 i D. Pijte mineralnu vodu.

BLIZANCI

Prva dekada novembra donosi vam zdravstvene smetnje i slabost koju ćete osećati u predelu bubrega, pankreasa, jetre i mokraćnih kanala. Bićete podložni glavobolji, posebno ako ste meteoropata.Kontrolišite češće krvni pritisak. 

Merkur će u drugoj dekadi novembra ući u znak Škorpiona i vaše polje zdravlja što će doprineti poboljšanju. Bićete fizički aktivniji.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži kaloričnu hranu, laku za probavu. Jedite kuvano povrće, posebno brokoli, sočivo, blitvu, peršun. Takođe jedite krastavac, kao i kiseli kupus. Orašasti plodovi su vam važni za dobro zdravlje. Jedite orah, badem i semenke bundeve.

Od voća će vam najviše prijati ananas, banane i citrusi. Meso jedite umereno, možete i ribu.

RAK

Izbegavajte da se izlažete previše hladnom vremenu, vetru i kiši. Mogli biste da se prehladite. Većim delom novembra će vam zdravlje biti stabilno i vitalnost će vam biti jaka.

Poboljšaćete i vaš imunitet ali je u tu svrhu važno da se više krećete, da radite fizičke vežbe i da se ispravno i zdravo hranite. Sredinom meseca možete biti podložni pojačanom umoru.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica baziranih na voću i povrću, sa što manje namirnica životinjskog porekla. Posebno izbegavajte mesne delikatese, hranu pečenu na ulju, brzu i previše začinjenu hranu. Mleko izbegavajte i jedite uglavnom mladi sir i jogurt. Hleb i žitarice uzimajte umereno.

Povećajte unos meda, kolagena i vitamina D i E. 

LAV

Imunitet će vam biti oslabljen u prvoj i drugoj dekadi novembra. Moguće su disajne smetnje, virusne infekcije, urološka infekcija ili upala, a bićete osetljivi i na promene vremenskih prilika. Lako ćete se zamarati i biće vam potrebno više odmora.

U trećoj dekadi novembra vaše zdravlje će doći u stabilno stanje. Bićete više u pokretu i otporni na stres.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje pomažu vašem organizmu da se oslobodi štetnih materija. Zeleno povrće ali i kiseli kupus, turšija, kiseli krastavci doprineće boljem zdravlju.

Od voća jedite suve smokve, jabuke, urme i pomorandže. Obavezno uzimajte morsku ribu i pijte više tečnosti. Izbegavajte slatkiše, brzu hranu i alkoholna pića.

DEVICA

Potrebno vam je više vremena za odmor i relaksaciju. Izbegavajte duže izlaganje vlažnom vremenu. Biće vam osetljivi disajni putevi i mokraćni kanali, pa može da dođe do lakše upale. Najviše ćete biti podložni upali u predelu grla.

U trećoj dekadi novembra vaš imunitet i fizička kondicija biće pojačani i stabilni. Bićete otporni na stres i dobro ćete se osećati.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u svojoj osnovi bazne, kao što su celer, smokve, limun, peršun i morske alge. Jedite masline, patlidžan, proso i heljdu, kao i kiselo povrće. Prijaće vam pečurke i soja.

Od voća jedite pomorandže, mango i papaju. Meso i mlečne proizvode uzimajte u umerenim količinama. Izbegavajte svinjetinu.

ŠKORPIJA

Bićete stabilnog zdravlja većim delom novembra. Jedino je važno da izbegavate hladno i kišno vreme jer biste mogli da se prehladite.

Moguća je prolazna i lakša upala ili virusna infekcija, kao i otežana cirkulacija u predelu nogu. Potrebne su vam svakodnevne fizičke vežbe i psihofizička relaksacija. Budite u svemu umereni i poštujte vreme za odmor.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vitamine i kalorije. Od povrća uzimajte krompir, šargarepu, peršun, kelerabu i kiselo povrće kao što je mešano kiselo povrće, krastavci i kupus.

Voće jedite svakodnevno u većoj količini. Prijaće vam jabuke i pomorandže, kao i sušene smokve i urme. Meso, mlečne proizvode i ribu uzimajte umereno.

STRELAC

Bićete osetljivog zdravlja zbog čega je neophodno da se više odmarate, da ni u čemu ne preterujete i da preduzmete preventivne mere u cilju zaštite zdravlja. Tegobe možete osećati u predelu kolena, donjeg dela leđa, mokraćnih kanala, a bićete skloni i prehladi i virusnim infekcijama.

Moguć je i hormonski disbalans. Izbegavajte stresne okolnosti.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bazne osnove, a to su od voća limun, mango, papaja, suvo grožđe i suve smokve. Od povrća jedite patlidžan, prokelj, praziluk i krastavac.

Kao dodatak jelu uzimajte med, morske alge i masline. Izbegavajte kafu, alkoholna pića, slatkiše i brzu hranu. Proso, heljdu i jogurt jedite za doručak. Pijte čajeve. 

JARAC

Uglavnom ćete biti dobrog zdravlja tokom novembra i bićete često u pokretu, što će pozitivno uticati na vaš imunitet i fizičku kondiciju.

S druge strane ćete biti osetljivi na stresne okolnosti, što će zahtevati da nalazite dovoljno vremena za psihofizičku relaksaciju. Moguća je lakša upala u predelu urinarnog trakta. Kontrolišite nivo šećera u krvi.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i koje sadrže vitamine. Od povrća će vam prijati turšija, kupus, krastavci, peršun, krompir i celer.

Od voća jedite sušene smokve i grožđe, a od svežeg jabuke i pomorandže. Morsku ribu spremajte češće. Izbegavajte meso sa roštilja i preterano začinjenu hranu. Pijte više vode i voćnih sokova.

VAGA

Bićete stabilnog zdravlja većim delom novembra. Jedino je važno da izbegavate hladno i kišno vreme jer biste mogli da se prehladite.

Moguća je prolazna i lakša upala ili virusna infekcija, kao i otežana cirkulacija u predelu nogu. Potrebne su vam svakodnevne fizičke vežbe i psihofizička relaksacija. Budite u svemu umereni i poštujte vreme za odmor.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vitamine i kalorije. Od povrća uzimajte krompir, šargarepu, peršun, kelerabu i kiselo povrće kao što je mešano kiselo povrće, krastavci i kupus.

Voće jedite svakodnevno u većoj količini. Prijaće vam jabuke i pomorandže, kao i sušene smokve i urme. Meso, mlečne proizvode i ribu uzimajte umereno.

VODOLIJA

Tokom prve polovine novembra imaćete osetljivo zdravlje i moguća je upala u predelu mokraćnih kanala. Izbegavajte da duže vreme provodite na mestima gde je hladno i vlažno i toplije se oblačite. Bićete podložni prehladi.

U drugoj polovini novembra će doći do postepenog poboljšanja vašeg opšteg zdravstvenog stanja i do jačanja vašeg imuniteta.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od hrane sa vlaknima za bolju probavu i od namirnica koje olakšavaju vašem organizmu da se oslobađa od štetnih materija. Povrće poput brokolija, graška, sočiva, peršuna i blitve pokazaće se odlično za vaš želudac.

Od voća jedite banane, pomorandže i jabuke. Za doručak jedite ovsene pahuljice, mekinje i jogurt.

RIBE

Novembar vam donosi dobro i stabilno zdravlje. Vaša vitalnost i fizička kondicija će biti ojačani vašom dobrom brigom za svoje zdravlje, pravilnom ishranom i svakodnevnim kretanjem i fizičkim vežbama.

Bićete umereni u svemu i umećete da ravnomerno rasporedite svoje aktivnosti, tako da ćete imati dovoljno vremena za odmor i psihofizičku relaksaciju.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje sadrže proteine, vitamine i materije koje podstiču lakše izbacivanje štetnih materija iz organizma. Jedite više voća, posebno suvo grožđe, urme, kivi, pomorandže, mango i pijte sok od limuna i grejpfruta.

Od povrća jedite karfiol, grašak, šargarepu i blitvu. Ribu spremajte češće, uz masline. Izbegavajte brzu hranu.

 Izvor: Mesečni horoskop