Već i pre nego što dočekamo novu, 2021. godinu, sigurno je da je krenuo novi ciklus razvoja, kako na ličnom tako i na globalnom planu. Vodolijama donose promene na ličnom planu, Strelčevima i Ribama daleka putovanja ali i tajne veze. Ovnovima idu promene i dalje u poslovnom domenu, ali i Devicama, koje moraju da prate retrogradni hod Merkura i da paze kad započinju nove poslove. Bikovi, Lavovi i Škorpioni imaju dosta izazovniju godinu nego prošle godine, najviše po pitanju doma i porodice ali i emotivnih odnosa, dok Vage i Jarčevi mogu napokon da odahnu, jer teške lekcije i velike odluke su iza njih. 

Blizancima ide vrlo interesantna i pozitivna u svakom smislu godina, pa će čak i dva pomračenja Sunca i Meseca da se dese u njihovom znaku, što donosi velike, takoreći životne promene. Rakovi mogu da odahnu, pa će i njima da krene na bolje, ali moraju da se pokrenu i aktiviraju po važnim životnim pitanjima i odlukama a najviše da se pozabave zdravljem. Detaljnije dalje u članku.

Dosta planeta u Jarcu prošle godine doneli su nam ograničenje, strah i blokade. U Novu godinu ulazimo sa dve manje u ovom znaku, jer Jupiter i Saturn su ušli u znak Vodolije, nedavno, što znači da dolazi i do popuštanja zabrana, ali i na svetskoj pozornici to je tek uvod u veće promene u vidu novih pokreta za oslobođenjem ili borbu za veće slobode i humaniji način života. Ako govorimo o svetskim dešavanjima u ovoj godini,biće ih pa napeta situacija, naročito u ekonomskom smislu, socijalnim previranjima i sve veća podeljenost u društvu, mogu da prodube jaz u svetskoj ekonomiji, politici, u socijalnom i društvenom pogledu i to već u prva dva meseca nove godine (od 14.1 do 20.1, od 15.2 do 23.2) a zatim sredinom juna ( od 12.6 do 20.6).

Aktivirani Strelčevi i Ribe, Vodolije - Od 14.5 do 25.7 Jupiter na čas izlazi iz Vodolije i ulazi u znak Riba, što naročito mogu da osete, u pozitivnom smislu pripadnici znaka Strelca i Riba. Do kraja godine, tačnije dva dana pred istek 2021 godine, Jupiter će definitvno ući u znak Ribe, a do tada, tokom cele 2021 godine svi pripadnici znaka Vodolije, ali i oni koji u natalnoj karti imaju Jupitera u Vodoliji ( svakih 12 godina Jupiter ulazi u ovaj znak, pa svi koji ove godine pune 12, 24, 36, 48, 60 god imaju povratak Jupitera!) imaće podršku ove planete sreće i blagostanja. Moguća su lepa dešavanja iz oblasti ili polja u koje pada u natalnoj karti ova planeta.

Pripadnici znaka BIKA, LAVA I ŠKORPIONA su takodje pod većim uticajem velike promene na nebu, od kada su Jupiter i Saturn ušli u znak Vodolije. Najintezivniji i napetiji period čeka Bikove, koji već duže vreme imaju velike oscilacije u mnogim oblastima života ali radikalnije promene čekaju ih iz kuće emotivnih odnosa i partnerstva a koje ih teraju na iznenadne korake i odluke koje će i njih same iznenaditi ali napokon pokrenuti u željenom pravcu. Lavovi će najviše osetiti promene u emotivno-partnerskom smislu, jer znak Vodolije je preko puta njih i ove planete aktiviraju njihovu kuću partnerstva. Škorpionima najviše izazova može ići iz kuće porodice, doma ili privatnog posla. Nasleđivanja, nekretnine i sve što se tiče porodičnih poslova mogu da im budu izvor najvećih izazovnih situacija ili obaveza tokom ove godine.

OVNOVIMA i dalje napetost dolazi iz kuće posla, te su pod stresom i velikim transformacijama u karijeri, poslu ali i statusu ( razvodi, poslovni status itd). Ipak, lakše dišu od kada su Saturn i Jupiter napustili znak Jarca i ušli, za njih prijateljski, znak Vodolije. Pripadnici drugog kardinalnog znaka Raka, su malo oslobođeni teških i neprijateljskih uticaja Saturna iz Jarca, ali da im dalje stoje velike promene i lekcije iz kuće partnerstva, to je sigurno, a naročito tokom godine mogu biti zdravstveno oslabljeni kad se budu dešavala pomračenja Meseca ( 26.5 i 19.11). VAGE I JARČEVI mogu malo da odahnu, jer velike životne lekcije su ih prošle godine, pa i zadnje dve godine, može se slobodno reći opterećivale, po pitanju njihovog sopstvenog ličnog života, statusa, unutrašnjih osvešćenja i razvoja, koje su verovatno bile bolne.

Pripadnici znaka BLIZANACA ali i STRELCA ove godine će biti direktno aktivirani sa dva pomračenja koje će se desiti u njihovim znacima. Ide mnogo bolji period za pripadnike ovih znakova, naročito što ih je osvežila promena Jupitera i Saturna na nebu, pa će imati podršku, naročito oko pomračenja ( u maju i junu i decembru 2021.godine) da započnu i pokrenu nove poslove, emotivne veze ili se pokrenu u novom pravcu koji je vrlo kreativan i plodonosan za njih. Pripadnici znaka DEVICE gube podršku Saturna i Jupitera, koji su promenili znak, ali za njih to može značiti samo da moraju krenuti u fazu prilagođavanja na novonastalu situaciju, koje im nije strano. Device i dalje imaju podršku Plutona ali i Urana, a ono što je bitno, kao i za Blizance, je da tokom godine prate hod Merkura, koji je njihov vladar horoskopa, pa da ništa i nikako ne započinju kad on ide retrogradno ( februar, juni i oktobar).

Pripadnici znaka Vodolije su zvezdama najviše aktivirani ove godine, pa polako ali sigurno, ulaze u veliko spremanje svog života, preuzimaju vodjstvo, kreću u napade, promene, aktivno rade na svim poljima i stvaraju nove životne korake, koje podržavaju Jupiter i Saturn. Imaju sreće naročito u svim ozbiljnim i odgovornijim životnim poduhvatima (trudnoća, venčanje, novi i ozbiljniji poslovi i poslovni poduhvati, selidba, samostalan život, odlazak u inostranstvo itd).

Pripadnici znaka Riba će tokom perioda kad Jupiter uđe na trenutak u njihov znak, zasijati maksimalnim sjajem, pa dobar period za njih u svakom smislu mogu biti prvi letnji meseci ove godine ( juni i juli). U toku godine, najveći fokus njihovog interesovanja može biti vezan za daljine, inostranstvo, psihologiju ili rad na svom podsvesnom delu a u emotivnom smislu mogu da se dese tajne ljubavi, veze sa ljudima iz inostranstva ali i karmičke ljubavi.

Astrolog: Nataša Panić / Astroključaonica