Jarac je znak koji počinje u trenutku zimske kratkodnevnice, kada je tama najveća. Ali nakon tame rađa se Sunce, svetlost koja vodi istinskog tragača na njegovom spiritualnom putu.

Jarac je najviša tačka na nebu, najveće postignuće u životu, bilo materijalno bilo spiritualno koje je predstavljeno kroz simbol znaka Jarca – planinsku divokozu koja se penje na najviši vrh planine zaobilazeći sve prepreke koje joj se nađu na putu. Ovde ostvarenje ciljeva više nije neka apstraktna tačka u budućnosti kojoj osoba teži već, konkretno ostvarenje životnih postignuća. Jarac kao poslednji zemaljni znak omogućava uzemljenje ciljeva i ostvarenje svojih vrednosti i htenja unutar društva.

Dakle, Jarac je taj koji donosi krajnje postignuće, materijalizaciju svih naših želja. Za takvo ostvarenje potrebna je odgovornost, predanost, posvećenost, organizacija, radinost – sve karakteristike povezane uz znak Jarca. Zato se Jarac i njegov vladar Saturn povezuju sa starošću gde osoba ubire plodove vlastitog rada i postignuća. Svakako, idealno bi bilo da se ne radi samo o materijalnim postignućima, nego da se bogatstvo manifestuje i kroz bogatstvo duha.

Jarac predstavlja našu karijeru, poziciju, odgovornost, tradiciju, zakone, društvene norme i ograničenja koja se moraju usvojiti da bi neko bio prihvaćen u zajednici u kojoj živi. Kad ograničenja ne bi bilo, osoba bi se samo na Jupiterov način neobuzdano širila i ne bi niti mogla stati, ali zato je tu Jarac i postavljanje granica unutar kojih je poželjno delovati.

Ponekad se mora ostati saturnovski hladan, čvrst i predan, disciplinovan, bez prepuštanja emocijama, kako bi postigli poziciju i sami sebe ostvarili unutar društva. Zato ovaj Mlad Mesec donosi postignuća koja se najviše odnose na posao i karijeru, položaj u društvu i učvršćivanje ličnog autoriteta. Mlad Mesec biće u konjunkciji sa Plutonom, planetom moći, transformacije, izdizanja iz pepela i pretvaranja u Feniksa.

Zato u noći Tamnog Meseca, sa utorka na sredu (12. na 13. januar 2021.), možemo transformirati sve one obrasce koji nas sprečavaju da postignemo ugled u društvu, autoritet, uspeh u poslu i karijeri, ali i sve ono što nas sprečava da se uzdignemo na duhovnom putu i spoznaji. Možemo koristiti jednostavnu tehniku ispisivanja na komadić papira svih negativnih obrazaca, prepreka i svega što ne želimo u životu, te ritualno spaljivanje tog papirića.

Ovaj Mlad Mesec najpozitivnije će delovati na Bikove, Device, Jarčeve, Škorpije i Ribe, kao i one koji imaju naglašene planete u ovim znakovima. A negativno će uticati Vage, Ovnove i Rakove (i one koji imaju naglašeni neki od tih znakova), pa će se oni morati dodatno potruditi oko prepreka na putu.

Izvor: Astro portal