Ko su najveći neprijatelji zodijaka interesantno je pitanje na koje su astrolozi konačno dali odgovor.

Dodatni razlozi zbog kojih se znakovi možda ne slažu jedni sa drugima mogu biti zbog njihovog besa ili nivoa opasnosti. Za Škorpija se kaže da je jedan od najljutijih znakova zodijaka, a što se tiče Ovna, oni su posebno opasni kada stvari ne idu kako treba.

Ako se pitate koji horoskopski znak je vaš apsolutni smrtni neprijatelj kojeg treba da izbegavate, ne morate više da se pitate. Na primer, znaci kao što su Rak i Ribe, Blizanci i Škorpija, Vaga i Devica, Strelac i Jarac se ne slažu, ali nisu nužno smrtni neprijatelji. A ko su pravi neprijatelji, oni koji jednostavno ne mogu zajedno otkrili su astrolozi.

Blizanci i Blizanci

Ako je ikada postojao znak koji se ne može izdržati, to su bili Blizanci. Dva puta po dve ličnosti stalno su na ivici noža u životu. Kada imate dva Blizanca, imate dve moguće situacije: doživotne najbolje prijatelje ili neprijatelje. Kada su Blizanci u pitanju – nema sive zone.

Škorpija i Vodolija

Škorpija zaista nema prijatelje u horoskpu, one prosto na taj način funckonišu. Ali ako izbor suzimo na jedan znak koji Škorpija jednostavno ne podnosi – to bi bila Vodolija. One su toliko opuštene, otvorene i hirovite da to izluđuje Škorpije.

Vaga i Ovan

Iako Vage nisu slobodne kao Vodolije, obično bezbrižno imaju glavu u oblacima. U njihovom svetu je sve lepo i ravnoteža je ključna. Jedini znak sa kojim Vaga može doći u sukob je Ovan. Sukob ličnosti – vatreni znak koji želi da održi mir protiv tvrdoglavog znaka koji je uvek u pravu – je praktično rat svetskih razmera.

Lav i Bik

Lav i Bik bi mogli da budu odličan par jer se suprotnosti privlače, ali njima je teško da sklope prijateljstvo. Potreba Lavova da bude lojalan je u suprotnosti sa potrebom Bika da učini sve što može kako bi dobio ono što želi.

Rak i Ribe

I Ribe i Rakovi su veoma osetljivi tako da je logično da budu dobri prijatelji, ali to nije istina i primenljivo u praksi. Iako su oba znaka emotivna, svoje emocije pokazuju na drugačiji način i nikako ne mogu da pronađu zajednički jezik.

Ovan i Ovan

Još smrtonosniji od dva Blizanca su dva Ovna. Kada su oboje tvrdoglavi u odnosu I ne žele da odsutpe od svojih stavova to je uvod u kuršluš.

Izvor: Lepa&Srećna