Svaki horoskopski znak ima osnovne karkateristike za sve sfere života, a tako je i u ljubavi. Iako se ne može garantovati da će se osoba pripadnica nekog znaka baš tako ponašati, astrolozi otkrivaju koje su to generalne osobine svih znakova kada su u vezi.

Ovan

Pripadnici ovog znaka obično se zaljubljuju brzo, intenzivno i celim srcem. Veza s Ovnovima je dinamična i strastvena, a njihovi osećaji veoma duboki. Ipak, često se nepromišljeno svađaju i veze sa njima su burne. Čim strast nestane odmah odlaze iz veze.

Bik

Za Bikove slobodno može da se kaže da su oličenje odanosti. Teško mu je da se veže, ali onda kada pronađe partnera biće mu odan do kraja života. Ipak, važna stavka u ljubavnom odnosu im je seks, pa ako on ne funkcioniše vrlo je verovatno da će varati. To ipak nikada neće priznati partneru ili ga ostaviti.

Blizanac

Pripadnici ovog znaka u suštini su vrlo odani i ne vole da ostavljaju, ali su spremi da testiraju partnera do krajnjih granica. Često im je na umu flertovanje sa drugima, naročito kada žele da budu ostavljeni. Način na koji Blizanci mogu da se skrase jeste da im date zanimaciju, dakle da se oni osećaju ljubomorno.

Rak

Pripadnici ovog znaka ne vole sumnjičavost, nesigurnost i neizvesnost u ljubavi. Skloni su dugim vezama, a neretko se skrase i sa prvom pravom ljubavi. Međutim, pripadnici ovog znaka mogu da budu ljubomorni i nesigurni i na taj način brzo teraju ljude od sebe. Po pravilu su odani u braku.

Lav

Lavovi su veoma oprezni kada ulaze u vezu, ne zaljubljuju se odmah, a kada osvoje osobu koju žele veoma su strastveni i predaju se gotovo sanjarski. Lavovi su ozbiljni monogamisti i može ih zadržati samo neko kome potpuno veruju, i ko može da ih zabavlja.

Devica

Pripadnici ovog praktičnog i tvrdoglavog znaka u ljubavnim odnosima najviše uživaju u fazi udvaranja i osvajanja. Sposobni su da dugo budu odani i verni, a u prevare se najčešće ne upuštaju jer nisu znak koji je fokusiran na seks. Najviše im prija da budu u odnosu koji im pruža materijalnu sigurnost.

Vaga

Vage svoje veze zasnivaju na prijateljstvu, ali u takvim odnosima imaju dobre i loše momente. Baš zbog želje za iskrenim prijateljstvom sa partnerom mogu da ugroze ostatak veze. Skrasiće se ako ih partner u potpunosti zadovoljava u seksu, ali i ako ih podržava u njihovoj društvenosti.

Škorpija

Uprkos tome što pripadnike ovog znaka pokreće erotska energija, oni su jedan od najodanijih znakova horoskopa. Škorpije su vrlo harizmatične i privlačne, a njihovi partneri treba da budu spremni da će se suočavati sa puno izazova i ljubomorne. Škorpija će se skrasiti sa partnerom sigurnim u sebe u koga može da ima potpuno poverenje.

Strelac

Strelčevi su sinonim za neodlučnost u emotivnim pitanjima, ni sami nisu sigurni u svoje ljubavne izbore. Teško se vežu i u ljubavnim željama su nestalni, a skrasiće se s partnerom koji im je pre svega prijatelj i pruža im željenu slobodu. Strelčevi su skloni prevarama, pa ako do toga dođe dobro će ih sakriti.

Jarac

Pripadnici ovog znaka vrlo su tradicionalni i teško se vezuju za nekoga, ali ako to učine, znači da misle kako bi to moglo da traje za celog života. Od svog partnera očekuju potpunu i neupitnu vernost, a prevaru će doživeti kao izdaju i odmah prekinuti svaki kontakt.

Vodolija

Vodolije su po svojoj prirodi poprilično nemirne i teško ostaju s ljudima koji im nisu dovoljno zanimljivi ili na bilo koji način ne predstavljaju izazov. Pripadnicima ovog znaka je raznolikost omiljeni začin života, pa obično imaju više partnera u životu. Skrasiće se sa partnerom s kojim im nikad nije dosadno.

Ribe
Za pripadnike ovog znaka može se reći da su oličenje vernosti i odanosti te bi, da mogu, rado bili sa jednim partnerom čitav život. U ljubavi su uporni, romantični i sanjarski nastrojeni. Ribe će prekinuti vezu tek nakon što sve probleme skupljene više ne mogu da zadrže u sebi.

Izvor: Lepa&Srećna