Senka retrogradnog Merkura je česta pojava, koja se javi 3,4 puta godišnje. Faza "senke" je mnogo drugačija od samog retrogradnog Merkura, ali suštinski je slična. Sveopšti haos i niz maleroznih dešavanja definišu poeriod pred vama. On će posebno zahvatiti dva znaka, koji se nikako neće snaći u ovoj pojavi. Senka retrogradnog Merkura će trajati do 7. jula.

Nesporazumi u komunikaciji, svađe, razmirice, kvarove tehnologije, automobila i mnoštvo problema na poslu će okarakterisati ovaj period.

Senka retrogradnog Merkura će najviše da utiče na dva znaka, a evo koja su to:

Blizanci

Tokom ovog perioda stvari se odvijaju prebrzo, brže nego što možete da zamislite. Tokom ovog razdoblja ćete morati da obratite posebnu pažnju na međuljudske odnose, a posebno morate da vodite računa kada je u pitanju donošenje važnih odluka. Postavite realne ciljeve i težite ka njima. Trudite se da vaše zamisli ne budu srušene, jer ćete na tom putu imati mnogo prepreka.

Vodolija

U prethodnom periodu ovaj znak je prošao kroz brojne testove, samopreispitivanje i preslišavanje svojih mogućnosti i talenata. Narednih dana Vodolije će doživeti neverovatnu snagu koja će im pomoći da sve brodolme prevaziđu. Mnogo teških situacija je pred vama, mnogo kriza i svađa, ljubavnih trzavica, koje mogu da vas poremete.

Izvor: Lepa&Srećna