Dugo nije bilo ovoliko planeta skupljenih u jednom znaku, tačnije u Vodoliji, kao ove sedmice. Mlad Mesec, koji počinje svoj novi ciklus iz ovog znaka 11. februara, zapravo aktivira ovaj stelijum (stelijum je reč koja označava puno planeta jedne do drugih u jednom znaku).

Rekordnih šest planeta u znaku Vodolije nije bilo još od februara 1962. godine.

Fokus energije planeta koje su spojeni na jednom mestu jača upravo energiju znaka i aktivira osobine znaka kroz koje prolaze. Veoma aktivirani pripadnici ovog znaka ali i suprotnog Lava, a ova linija prvenstveno nosi poruku i odnosi se na osu polariteta – ego (Lav) i društvo, grupe, organizacije i drugi (Vodolija).

Treba znati napraviti balans u svojim potrebama, svojoj individualnoj autentičnosti koja ipak treba da se prilagodi društvu, treba je znati prezentovati društvu i zajednici. Treba iskoristiti svoju kreativnost u stvaranju i jedinstvenost, ali je prezentovati na način prihvatljiv za druge.

Treba znati kanalisati svoj ego, tako da budemo autentični ali da budemo i korisni društvu. Zato je teško biti Lav koji zna dati i drugima kroz spontanost i na neposredan način, bez pompeznosti, naglašavanja sebe i svoje moći i snage.

Treba biti koristan grupi – to je zadatak koji uče Lavovi ceo život. Šta treba da nauče Vodolije, pitamo se. Ali ne samo pojedinci, nego  hajde i na kolektivnom planu da se zapitamo, kuda nas vode i šta nam poručuju ovolike planete u znaku Vodolije.

Vodolija je znak koji je povezan sa grupama, društvom, organizacijama, pa pripadnici ovog znaka ne mogu da lako otkriju svoj identitet, jer ga jedino prepoznaju u grupi. Oni treba da uče od Lavova, kako da ostanu jedinstveni i da se fokusiraju na sebe i svoje potrebe. 

Sigurno je da smo u vremenu gubitka identiteta, ličnog, autentičnog, onog ljudskog ali i društvenog. Stvaraju se nova pravila, ali još nisu izneta na kolektivnom nivou. Dobijaju se konfuzne, kontradiktorne poruke i informacije. Gubimo se i ulazimo u veliki disbalans sa sobom i ostalima, najviše od straha i gubitka identiteta. (Svi smo podjednako ugroženi, niko nije pošteđen! Izražena je kolektivna energija pa pojedinac nije bitan!).

Teško je napraviti balans u ovom vremenu unutar samih nas ali i u društvenim normama i pravilima kojima smo opterećeni poslednji godinu dana. Društvo i norme se menjaju, a ono čime vodolijanski znak vlada - intelektualnim spoznajama, idejama i originalnim inovacijama, avangardnim, neobičnim i revolucionarnim – tek kreće da se aktivira. Vodolija je vazdušni znak, tj. njime vlada najređi od svih elemenata na planeti, trebaće vremena da se sve to spusti iz vazduha u materijalizaciju ili u svest pojedinca.

Sigurno je da se stvara novi način društvenog funkcionisanja i ovo su prvi naleti vetra koje osećamo kao vetriće promena u našim životima, na našoj koži, u našem malom životu što ga kreira ego. Šta se kovitla iznad nas, možemo samo tek ponekom mišlju dotaći, povezati sa nekim osećajem ili iznenadnim uvidom. Ogromni kolektivni vrtlozi su sve jači a kroz njih celo čovečanstvo traži rešenje u vidu promene sadašnjeg stanja.

Svi smo zajedno i kolektivno odgovorni, podjednako, za sve u čemu smo se našli, nema izuzetaka. Vodolijanski stelijum u februaru 2021. godine traži od nas da shvatimo počinju promene vrednovanja i svih ostalih sistema... da uragani promena iznad naših glava polako ali sigurno spuštaju oluju. A ona, kao i uvek, donosi kišu, čišćenje, pa Sunce i novi život.

Promene su neophodne, kažu planete u Vodoliji, a mi smo kokreatori svih dešavanja. Pazite šta mislite, jer misli su najbrže i kao vetar stvaraju oluje, spajaju se sa ostalim sličnim mislima i kreiraju našu stvarnost, nova pravila, novo društvo.

U kojem društvu želite da živite i u kojim pravilima – to zavisi i od vaših misli, takođe. Stelijum u Vodoliji nam poručuje da smo svi deo većeg tela, koje se zove kolektiv, koji se zove narod ili čovečanstvo. 

Izvor: Mogu ja to sama