OVAN

Ako ste u vezi:

Ulazak Venere u znak Vodolije i njena konjunkcija sa Saturnom, doneće vam u prvoj polovini februara više druženja sa zajedničkim prijateljima. Poboljšaćete formu vaše emotivne  veze i unećete nešto novo što će i vama i voljenoj osobi doneti svežinu i više sklada u odnosu.

Neočekivane nesuglasice imaćete oko zajedničkih finansija i oko nekih dogovora. Konjunkcija Venera sa Jupiterom će vam doneti više radosti, zabave i lepih zajedničkih trenutaka sa voljenom osobom. Ono što vam je najvažnije da biste bili srećni uspećete da unesete u vašu vezu. Venera će u drugoj polovini februara praviti kvadrat sa Marsom i doneće vam ljubomoru ali i pojačane strasti. Ulazak Venere u znak Riba činiće vas romantičnim.

Ako ste slobodni:

Ulazak Venere u znak Vodolije na samom početku februara doneće vam poznanstvo sa osobom koja je drugačija od većine osoba koje poznajete i koja će vas osvojiti svojom originalnošću i idejama koje idu ispred vremena. Upoznaćete se kroz društvene aktivnosti i otkrićete da imate mnogo zajedničkih interesovanja. Sa ovom osobom ćete moći da imate slobodnu vezu ali će vam to najviše odgovarati u ovom periodu. Čuvajte se samo preteranih strasti jer ćete ih osećati. Stariji Ovnovi će osetiti veliku privlačnost prema osobi sa kojom su se površno i neobavezno družili u proteklom periodu, a koju su upoznali preko zajedničkog prijatelja. Spontano ćete ući u intimne odnose, a nakon toga i u emotivnu vezu.

BIK

Ako ste u vezi:

Prva dekada februara doneće vam povoljne mogućnosti da započnete sa ostvarivanjem zajedničkih ciljeva oko kojih ste se dogovorili sa voljnom osobom. Jedno drugom ćete pružati podsticaje i podršku. U drugoj dekadi meseca imaćete manja i prolazna neslaganja ali ćete zahvaljujući sekstilu Marsa sa Neptunom imati dobar osećaj za potrebe svog partnera. Kvadrat Venere sa Marsom pokrenuće potisnute strasti u vama ali će vaš partner biti pasivan i povučen, što će izazvati nesuglasice. Želećete više zabave, druženja i izlazaka. Mars će u trećoj dekadi februara praviti trigon sa Plutonom, što će vam pomoći da ostvarite vaše želje u ljubavi. Moguće je vikend putovanje sa partnerom gde ćete se dobro provesti.

Ako ste slobodni:

Vaš emotivni život će u prvoj polovini februara biti pomalo dosadan jer ćete nailaziti na osobe kojima nedostaje inicijativa. Sredinom meseca vas očekuje susret sa osobom koja će vas osvojiti svojim optimističkim i inovativnim duhom. Doći će do obostrane simpatije i ubrzo ćete biti zaljubljeni. U početku će vaši intimni odnosi biti intenzivni i izazivaće povremenu napetost ali ćete u trećoj dekadi februara uspeti da se međusobno uskladite i unesete zdravu dinamiku u vezu. Stariji Bikovi će prolaziti kroz promenljive faze u odnosu sa osobom koja ih privlači i sa kojom se često viđaju u zadnje vreme. Vaš odnos će biti čas skladan, čas napet i sa učestalim nesuglasicama. Krajem februara ćete započeti vezu.

BLIZANCI

Ako ste u vezi:

Imaćete više inicijative i mnogo novih ideja kako da vaš odnos sa partnerom poboljšate. Predlagaćete voljenoj osobi nešto novo što će biti prihvaćeno sa oduševljenjem. Razgovaraćete o mnogim stvarima o kojima ste već dugo želeli da porazgovarate ali ste ih stalno odlagali. Prijalo bi vam i da odete na zajedničko putovanje tokom jednog vikenda. Konjunkcija Venere sa Jupiterom će vam doneti sklad, sreću i ispunjenje u ljubavi. Vaš partner i vi ćete otvoreno razmenjivati osećanja i imaćete utisak kao da ste ponovo zaljubljeni jedno u drugo. Postaćete svesni kvaliteta voljene osobe koje donedavno niste primećivali. Pronaći ćete nova zajednička interesovanja i ostvarićete zajedničke ciljeve.

Ako ste slobodni:

Februar vam donosi mogućnost da upoznate osobu u koju ćete se već na prvi pogled zaljubiti i koja će vas privući svojim izgledom, ličnim kvalitetima i velikim brojem interesovanja koja su slična ili identična vašim. Između vas će se vrlo brzo probuditi emocije i već u drugoj polovini meseca ćete spontano ući u skladnu emotivnu vezu koja bi mogla da bude čak trajnog karaktera. Otkrićete i da ste u intimnim odnosima dobro slažete, a da se u komunikaciji odlično razumete. Stariji Blizanci će započeti emotivnu vezu sa osobom koju su upoznali u proteklom periodu i sa kojom su se često viđali. Oboje ćete biti sigurni da jedno drugom odgovarate i emotivno i na drugim poljima. Veza će se pokazati skladnom.

RAK

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini februara praviti konjunkciju sa Saturnom i u vaš odnos sa voljenom osobom će uneti stabilnost i više sklada. Posvetićete više vremena članovima svoje porodice i starijim osobama u porodici. Preuzećete na sebe više odgovornosti kako biste rasteretili voljenu osobu. Pružaćete oslonac i podršku, što će vašem partneru mnogo značiti. Poželećete u drugoj polovini februara da unesete nešto novo u vašu emotivnu vezu i pokušaćete da na drugačiji način pristupite partneru, ali to vašem partneru neće odgovarati i može doći do neočekivanog zahlađenja zbog kvadrata Saturna sa Uranom. Koliko će vama prijati promene i više izlazaka i druženja, toliko će vaš partner biti povučen u sebe.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete u prvoj dekadi februara osobu koja je po prirodi ozbiljna, stabilnog karaktera, ambiciozna i druželjubiva. Privući će vas iskustvo, inteligencija, jasan i čvrst stav kod te osobe i zaljubićete se. Primetićete da vaša nova simpatija nije sklona pokazivanju emocija ali će vam prijati njeni ostali kvaliteti. Počećete da se viđate i ući ćete u vezu. U drugoj dekadi meseca bićete opterećeni naglim promenama raspoloženja i ekscentričnim ponašanjem vašeg novog partnera. Nešto stariji Rakovi će započeti novu emotivnu vezu sa osobom koju duže vreme simpatišu, zahvaljujući konjunkciji Venere sa Saturnom. Već na početku će vaša veza biti stavljena na probu. Izbegavajte donošenje naglih odluka.

LAV

Ako ste u vezi:

Vaš odnos sa voljenom osobom biće pun raznih dešavanja u februaru od kojih će većina biti pozitivna. Uspećete da ostvarite važne zajedničke ciljeve, a to će uneti željeni sklad u vašu vezu. Konjunkcija Venere sa Saturnom i Jupiterom doprineće stabilnosti vaše emotivne veze i motivisaće vas da voljenoj osobi pružate podršku i iskrena osećanja. Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, Venerom i Jupiterom u vašem polju ljubavi, što će vam omogućiti da pokrenete nove zajedničke planove i ciljeve koje ranije zbog nekih teškoća niste uspeli. Poboljšaćete međusobnu komunikaciju i uspećete da rešite mnogo toga što vam je u prošlosti pravilo smetnje u vezi. Pojačaćete bliskost.

Ako ste slobodni:

Imaćete mnogo prilika za ulazak u emotivnu vezu jer će više osoba biti zainteresovano za vas i to će vam otvoreno pokazati. Pojaviće se neko ko će vas potpuno osvojiti svojim vedrim duhom, optimizmom, smislom za humor i pokazivanjem inicijative za zajedničke aktivnosti. Biće to neko ko će umeti da vam otvoreno pokazuje svoje emocije i da vam pristupa iskreno, bez foliranja. Bivša ljubav će pokušati da vam se vrati ali ćete ipak ući u vezu sa novom simpatijom. Nešto stariji Lavovi će imati otvoren i iskren razgovor sa bivšim partnerom gde će jedno drugom iskreno pokazati svoja osećanja. Uspećete da uklonite uzrok raskida i da obnovite vašu vezu. Oboje ćete biti srećni i ostvarićete zajedničke želje.

DEVICA

Ako ste u vezi:

Organizovaćete više opuštajućih aktivnosti sa voljenom osobom i bliskim prijateljima, kao što su šetnje u prirodi u slobodno vreme, više viđanja i druženja. Konjunkcija Venere sa Jupiterom omogućiće vam da imate više smeha, radosti, zabave u vašoj emotivnoj vezi. Voljenoj osobi ćete pružati duboka osećanja i osećaćete se voljenim. Bićete srećni. Sekstil Marsa sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju ljubavi pružiće vam mogućnost da iskoristite jedan vikend da sa voljenom osobom otputujete negde gde duže vreme želite da odete i gde ćete moći da jedno drugom posvetite sve vreme i uživate u lepim zajedničkim trenucima. Bićete u mogućnosti da ostvarite zajedničke želje koje ste duže vreme odlagali.

Ako ste slobodni:

Februar će vam doneti mogućnost da kroz neki vid zajedničkih aktivnosti upoznate nekog ko će vas na prvi pogled privući i ko bi mogao da bude ozbiljan kandidat za buduću emotivnu vezu. Privući će vas emotivna otvorenost i toplina kod vaše nove simpatije, spremnost da vam se u svemu nađe pri ruci, da vam pruži podršku, da bude pun inicijative i spreman da sa vama razgovara o raznim temama, pa i onim koje su pomalo osetljive. Do kraja meseca ćete započeti skladnu vezu. Nešto starije Device će upoznati nekoga ko živi u inostranstvu i sa kim će započeti prvo svakodnevnu komunikaciju, a ubrzo nakon toga će ući u vezu koja će se nastaviti kada se druga osoba vrati tamo gde živi. Ove ima šanse za uspeh.

VAGA

Ako ste u vezi:

Unećete nešto novo u vaš odnos sa partnerom, što će vam doneti pravo osveženje. Bićete raspoloženi za zabavu i vaš odnos sa partnerom će biti ispunjen smehom i veseljem. Ispunićete partneru jednu želju i pružaćete duboke emocije, što će vas zbližiti. Sredinom meseca ćete intuitivno razumeti potrebe partnera zahvaljujući sekstilu Marsa sa Neptunom. Druga polovina februara će podsticati vaše strasti i izazivaće povremene ljubomorne scene jer će Venera praviti kvadrat sa Marsom. Na sreću, ovo će trajati kratko i ubrzo će doći do usklađivanja sa partnerom u svemu što vas povezuje u zajedničkim aktivnostima. Razgovaraćete mnogo o svemu što vam je pravilo teškoće i uspećete da rešite mnogo toga.

Ako ste slobodni:

Februar vam donosi velike šanse da upoznate osobu sa kojom ćete započeti skladnu emotivnu vezu u kojoj ćete imati nova iskustva u ljubavi i ispunjenje velikih želja. Pojaviće se više osoba koje će vam otvoreno pokazati da su zainteresovane za vezu sa vama. Izabraćete osobu koja se svojom originalnošću razlikuje od svih ostalih. To će biti neko sa kim ćete se osećati opušteno, dobro ćete se razumeti i osećati veliku podršku i iskrenost. Vaš partner će umeti da vas nasmeje. Starije Vage će imati priliku da započnu slobodnu vezu sa osobom koju će upoznati na jednoj zabavi. Već na prvi pogled ćete se jedno drugom dopasti i moći ćete o svemu iskreno da razgovarate. Veza bi vremenom mogla da postane ozbiljna.

ŠKORPIJA

Ako ste u vezi:

Sunce će na početku februara praviti kvadrat sa Marsom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi i doneće vam nesuglasice sa voljenom osobom jer ćete oboje želeti jedno drugom da nametnute svoje stavove i dominaciju. Na teškoće i neslaganja ćete nailaziti i u odnosima sa ostalim članovima porodice. Moguće su česte prepirke i svađa. Budite tolerantniji. Mars će 14. Februara praviti sekstil sa Neptunom i imaćete bolju osećaj za potrebe voljene osobe, što će vam pomoći da ublažite nesuglasice i rešite deo problema koje ometaju vaš odnos. Kvadrat Venere sa Marsom će dovesti do ljubomornih scena ali ćete i to uspeti da rešite do kraja meseca i uspećete da se jedno drugom prilagodite i vratite poljuljano poverenje.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Venere sa Saturnom doneće vam u prvoj polovini februara poznanstvo sa osobom koja će vam se dopasti na prvi pogled i koja će vam već na početku pokazati da je zanima samo ozbiljna veza i da nije sklona avanturama. To će vam odgovarati jer vam je stalo da se skrasite uz nekog u koga možete imati poverenja i na koga možete uvek da se oslonite. Ono što vam može pomalo nedostajati je što vaš novi partner nije sklon pokazivanju emocija ali ih svakako ima za vas. Stariji Škorpioni će biti rastrzani između osobe koju su nedavno upoznali i koja ih je privukla i pokazala im naklonost i bivšeg partnera sa kojim su prekinuli vezu pre više meseci ali još nisu preboleli. Odlučićete se za novog partnera.

STRELAC

Ako ste u vezi:

Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem u prvoj dekadi februara pomoći će vam da rešite neslaganja koja ste u proteklom periodu imali u odnosu sa voljenom osobom. Oko svega ćete moći bolje da se razumete i vodićete korisne razgovore gde ćete jedno drugom iskreno i otvoreno predstaviti vaše potrebe, želje i očekivanja u emotivnoj vezi. Kvadrat Merkur sa Marsom početkom druge dekade meseca uneće napetosti u vašu komunikaciju sa voljenom osobom jer ćete biti primorani da rešavate nešto oko čega ne možete da se složite. Uz malo napora i tolerancije uspećete da nađete zajednički prihvatljivo rešenje i da postignete zajedničke ciljeve. Bićete raspoloženi za zabavu i druženje sa prijateljima.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete više osoba koje će vas privući i imaćete prilično dinamičan mesec na polju emocija. Vodićete česte razgovore sa više osoba, izlazićete više nego obično i potrudićete se da dobro upoznate vaše nove poznanike kako biste odabrali onog sa kojim ćete pronaći najviše zajedničkog. Izbegavajte da poredite nova poznanstva sa bivšim partnerom i da tražite nekog sličnom njemu. Otvorite se za nova iskustva. To će vam biti lakše od treće dekade februara kada Merkur krene direktno. Nešto stariji Strelci će obnoviti kontakt sa bivšim partnerom, a javiće im se još dvoje sa kojima su ranije bili u bliskom odnosu ili imali avanturu. Povući će vas želja da sa nekim obnovite vezu. Bilo bi bolja da sačekate da se pojavi neko novi.

JARAC

Ako ste u vezi:

Unećete nešto novo u vaš odnos sa voljenom osobom što će doprineti da pronađete nova zajednička interesovanja i da jedno drugom ispunite želje. Postaćete svesni nekih kvaliteta vašeg partnera na koje ranije niste obraćali dovoljno pažnje. Počećete da razgovarate o onim aspektima vaše emotivne veze koje do sada niste mnogo pominjali i pojačaćete bliskost. Druga polovina februara biće vam pomalo stresna jer ćete zbog kvadrata Saturna sa Uranom nailaziti na neslaganja sa partnerom u pogledu zabave i zajedničkih aktivnosti. Vaš partner će imati nove predloge koji vama neće odgovarati jer nisu u skladu sa vašim uobičajenim navikama. U trećoj dekadi februara pokazaćete više strastvenosti na radost partnera.

Ako ste slobodni:

Privući će vas neko ko je drugačiji od većine ljudi koje poznajete, ko poseduje originalnost, ima ideje kojima ide ispred svog vremena i ko je iskren i stabilan kao ličnost, a u pokazivanju emocija je pomalo hladan ali privržen i pun podrške. U početku ćete razmenjivati mišljenja i iskustva, a u drugoj polovini meseca, kada se bolje upoznate, uvidećete da je to neko ko vas pokreće i pored koga se osećate sigurno i zadovoljno. Spontano ćete započeti vezu koja će biti duga i harmonična. Nešto stariji Jarčevi će poželeti da se skrase posle dužeg vremena samoće. Upoznaćete osobu koja će vam na prvi pogled delovati stabilno i sređeno i sa kojom ćete imati otvorenu komunikaciju. Biće otvorena na slobodnu vezu u početku.

VODOLIJA

Ako ste u vezi:

Kvadrat Sunca sa Marsom na početku februara uneće napetost u vaš odnos sa voljenom osobom i dovešće do sukoba oko porodičnih obaveza jer ćete oboje biti zauzeti poslovnim i društvenim obavezama, pa nećete imati vremena za dom i porodicu. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam pomoći da rešite nesuglasice i da se bolje organizujete. Ulazak Sunca u znak Riba 18. februara doneće vam bolji osećaj za potrebe voljene osobe i potrudićete se da joj ispunite nešto što ste ranije obećali. Svog partnera ćete obradovati i jednim lepim poklonom za koji ćete pronaći povod. U trećoj dekadi februara provodićete neuobičajeno više vremena kod kuće, uz partnera i porodicu, što će vas sve ispuniti srećom.

Ako ste slobodni:

Primetićete da se u vašoj blizini često nalazi osoba koju ste upoznali kroz zajedničke aktivnosti u grupi koja se bavi ekološkim i društvenim aktivnostima. To je neko ko se lako ističe, voli da dominira, drži do sebe, snažnog karaktera. Vama će pristupati pažljivo i sa punim uvažavanjem. Neće pokušavati da vas gleda sa visine. Primetićete da se toj osobi dopadate i privući će vas svojom otvorenošću i temama o kojima ćete razgovarati. Moguć je ulazak u emotivnu vezu. Nešto starije Vodolije će u prvoj dekadi februara dati šansu bivšem partneru. Prvo ćete ga staviti na probu kako biste se uverili da li možete da imate poverenja i da li postoji kvalitetna promena. Krajem meseca ćete obnoviti vezu.

RIBE

Ako ste u vezi:

Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem u prvoj dekadi februara usmeriće vas da se posvetite rešavanju onoga što je ometalo vaš odnos sa voljenom osobom u proteklom periodu. Tom prilikom ćete nailaziti na situacije oko kojih se ne slažete sa partnerom, što će izazivati napetosti i moguće čak i poneku prepirku, ali ćete uspeti da to na kraju rešite. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Venerom i Jupiterom sredinom meseca vratiće vas na nastavak razgovora sa partnerom u vezi zajedničkih planova i međusobnih potreba i očekivanja u vašoj emotivnoj vezi, koje su ranije dospele u ćorsokak. Merkur će u trećoj dekadi februara krenuti direktno. Ostvarićete napredak u dogovorima i bolje ćete se razumeti.

Ako ste slobodni:

Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam 8. februara susret sa bivšim partnerom i kako će to biti prijatan susret, obnovićete kontakt i počećete da se često viđate i vodite duge i plodne razgovore, a sredinom meseca će se probuditi i emocije. Kako ćete oboje uvideti da biste mogli da se složite i da ovog puta prevaziđete većinu onoga zbog čega ste u prošlosti prekinuli vezu, odlučićete da pokušate ponovo. Mogućnosti da uspete su realne i bićete zadovoljni. Nešto starije Ribe će pokušavati da se približe osobi koja im se dopada ali će uvek nalaziti nekakav razlog za povlačenje jer će biti nesigurne i neodlučne. Uspećete da skupite dovoljno hrabrosti i ostvarite napredak u trećoj dekadi meseca.

Izvor: Mesečni horoskop