Mlad Mesec će biti u znaku Vodolije 11. februara 2021. godine. Ovo je vrlo moćan mlad Mesec koji nam može otvoriti vrata za narednih šest meseci. Pravo vreme da se pokrene nešto novo, uloži energija u ostvarivanje zacrtanih ciljeva.

Koliko je vrlo pozitivan za sve koji rade po propisima, toliko može biti i negativan za one koje naginju nemoralnim i nepoštenim poslovima. Na globalnom nivou negde može stvoriti pobune i haose, dok sa druge strane može pokrenuti dobre kosmičke svesti. Mnogi mogu osećati potrebu da se priključe nekim duhovnim grupama ili krenu putem prosvetljenja. Sada je lako da se povežete sa svojim višim bićem, duhovnim vodičem i anđeoskim energijama. Odlična je prilika sada da sagledamo ko su nam prijatelji i kojim društvenim grupama pripadamo.

Na ovaj dan čak četiri planete i dva svetla (Sunce i Mesec) imamo u Vodoliji tako da možemo preokrenuti sve destruktivne stvari i puteve u našim životima. Došlo je vreme da krenemo nekim novim lepšim i oslobađajućim putem u životu bez ograničenja.

Najviše uticaja mogu osetiti fiksni znaci iz treće dekade Bik, Lav, Škorpija i Vodolija. Sve što sada pokrenete ili se dešava može trajati sve do punog Meseca u Vodoliji 22.08 2021. godine. Dobro je vreme da se rešavaju problemi i planira budućnost u širem pogledu bez gledanja u ograničenja. Sve se potpuno novo pokreće i nadolaze nove ideje viđenja drugim očima.

ŠTA OVAJ MLAD MESEC DONOSI POJEDINAČNIM ZNACIMA I PODZNACIMA

OVAN

Kod vas se ovaj mlad Mesec dešava u jedanestom polju što pokreće razne grupne aktivnosti, druženje, ali i prihode. Sada nije vreme da se fokusirate samo na sebe već se treba udružiti i tako raditi u sklopu udruženja. Svakako treba da uspostavite ravnotežu u odnosima sa porodicom. Potrebno je da se strpite i razmislite o svemu bez vaše urođene impulsivnosti. Moguć je priliv novca iz inostranstva kojem se niste nadali. Pojedini Ovnovi mogu imati nesuglasice sa partnerom baš zbog finansija.

BIK

Vama se mlad Mesec dešava u desetoj kući karijere pa se mogu dešavati neki novi poslovni projekti. U ovom periodu je naglašena preosetljivost kada je vaša pozicija u pitanju. Obratite pažnju na vaše ponašanje u društvu i usmerite se na karijeru maksimalno. Pojedini Bikovi su prezauzeti poslom, neki nisu ni zadovoljni pa pazite ako iznosite i kako iznosite nezadovoljstvo. Postoji mogućnost da vam se neko sviđa sa kim ste povezani poslovno pa i tu treba paziti, posebno ako je u pitanju kolega sa posla.

BLIZANCI

Kod vas se ovaj mlad Mesec dešava u devetom polju pa možete biti nezadovoljni nekim rutinskim obavezama. Potrebno je da uključite svoju maštu i nahranite dušu nekim novim aktivnostima i razmišljanjima. Moguće je da vas neka nova duhovnost ili filozofija sada pokrenu i vi odaberete neki novi životni put. Ako vas nešto ograničava da ne možete da raširite krila niko nije kriv za to prosto se dešava tako. Ljubav je na pomolu pa ako ste zauzeti ipak razmislite jer svaka tajna se i sazna. Pazite!

RAK

Kod vas se ovaj mlad Mesec dešava u osmom polju intime, spoznaje sebe, podrške drugih ljudi koji vam pružaju materijalnu i moralnu podršku. Možete biti u situaciji da neko potražuje dugovanje ili vi tražite novac i podršku od nekoga. Aktivna je intima sa partnerom i ulazak u neki zajednički posao. Priznajte neke lošije poteze koje ste povukli. Budite iskreni sa partnerom da ne dođe do nelagodnih situacija u smislu intime. Pruža vam se prilika da zaradite neki veći  novac od posla koji vam nije baš po vama najbolji.

LAV

Vama se ovaj mlad Mesec dešava u sedmom polju partnerskih odnosa pa su u toku pregovori, neki novi odnosi i partneri. Ako nemate podršku partnera, onda bi trebalo sebe da preispitate - čime ste to zaslužili i koliko vi ulažete u partnerske odnose. Mnogi Lavovi sada mogu biti viđeni i popularni u javnosti što može pokrenuti nešto novo. Prepuni energije, vi ste rešeni da zadovoljite svoje interese pa ipak se trebate osvrnuti da i partneri imaju svoj interes inače od uspeha neće biti ništa. Pojedini Lavovi mogu imati dosta uspeha u nekom novom posluali treba da odbace neke svoje lične interese.

DEVICA

Vama se ovaj mlad Mesec dešava u šestoj kući koja je povezana sa poslom, zdravljem i svakodnevnicom. Moguće je da počnete neke nove načine ishrane ili uvedete nove zdravstvene navike. I u poslu pravite preokrete da biste bili uspešniji i da realizujete svoje poslovne ciljeve. Sve što je potrebno da se razmisli i razrade teme sada je uspešno. Potreban je balans planiranja i rada. Moguće je da saznate neke tajne u okruženju što vas može duboko povrediti ali i napokon da vas dovede do toga da ne živite u iluzijama već u realnom svetu. Novi poslovni raspored je aktivan i moguća ljubavna ponuda preko posla.

VAGA

Vama se ovaj mlad Mesec dešava u petoj kući kreativnosti, zabave, ljubavi, dece, sporta. Naglašena je požuda, romantika, strast, nova ljubav. Imate samopouzdanja jer je  i planetarna kosmička podrška iza vas. Vreme je da otvorite svoje srce i da iz njega izađu  sve dugo skupljane želje. Sada je vreme da uspostavite harmoniju kada je primanje i davanje ljubavi u pitanju. Ako imate neke probleme na poslu, znajte da lepa komunikacija može sada to sve razrešiti i ukloniti. Mnoge stvari sada možete uskladiti - kako intimne tako i poslovne - sa partnerom pričajte otvoreno. Samo mudro, možete neke stvari prevazići pa se potrudite da to i budete i ne reagujte impulsivno. Budite pošteni i iskreni.

ŠKORPIJA

Kod vas se ovaj mlad Mesec dešava u četvrtom polju porodice, doma, intime. Sada je bitna sopstvena sigurnost i ako trebate da se odlučite gde treba da živite. Povećana je svest o poreklu, pitanjima intime i emotivnosti. Moguće je uraditi neke projekte za budućnost. Pojedini Škorpioni sada mogu planirati venčanje ili stupiti u bračnu luku. Potrebno je isplanirati lični i poslovni život tako da budu u balansu. Mnogo razuma je potrebno da se uskladite sa partnerom u bračnoj zajednici. Ne budite egoista.

STRELAC

Vama ovaj mlad Mesec pokreće treće polje komunikacije, okruženja, braće, sestara, saobraćaja i kratkih putovanja. Sve se usmerava na komunikaciju, učenje, nove kontakte. Sada doživljavate veću budnost i opažanje svoje okoline. Moguća su pokretanje novog kursa, pisanja, predavanje, druženje. Potrebno je da uskladite vaš optimizam i veru u svakodnevnom životu. Pojedini Strelčevi mogu biti i nezadovoljni novim načinom komunikacije ili nekim novim prezentovanjem u poslu. Budite mudri pa se uskladite sa novonastalom situacijom.

JARAC

Kod vas se ovaj mlad Mesec dešava u vašem drugom polju finansija, svet čula i sigurnosti koje ste vi dostigli. Sada je vreme da preokrenete i organizujete svoj život i finansije. Sada se planira realna finansijska sigurnost i određuje potrošnja. Pojačavaju se uživanja u svim životnim zadovoljstvima i planira uvećanje prihoda. Sada se uspostavlja balans kada su finansije i imetak u pitanju - šta je vaše a šta je partnerovo. Zbog finansija se mogu pokvariti i najlepši odnosi pa budite oprezni i ne radite ništa što vas može učiniti nesrećnim.

VODOLIJA

Kod vas ovaj mlad Meseci pokreće mnoge misaone i fizičke aktivnosti. Za početak, možda ćete samo promeniti frizuru ili nešto drugo u fizičkom izgledu, ali ste spremni i da se na potpuno novi način predstavite drugima. Budite originalni i jedinstveni. Iz vas izviru energija, samopouzdanje i harizma pa to treba iskoristiti na najbolji način. Potreban vam  je i balans s partnerom, kako poslovnim tako i emotivnim. Svesni ste da treba planirati budućnost sa partnerom a teško se uklapate - svako vuče na svoju stranu a mišljenja se razilaze. Pokušajte da se uklopite na nekoj realnoj osnovi u skladu s vašim mogućnostima.

RIBE

Kod vas se ovaj mlad Mesec sa drugim planetama dešava u vašem dvanestom polju što je duhovno polje. Sada su  potrebni svest i empatija - proverite šta je potrebno drugim osobama. Pojedine Ribe mogu da se povuku i izoluju. Želja da se pronađe emotivni mir i da se budu sigurno je u fokusu. Obratite pažnju kada je planiranje i radne aktivnosti u pitanju i uspostavite harmoniju. Da biste ostvarili svoje ciljeve, treba da pokrenete neke nove aktivnosti i planove. Moguće je da upoznate partnera kojeg morate držati skriveno od javnosti. Svakako vama prija osamljivanje i da pronađete mir. 

 Astrolog: Željka Knežević