Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI RETROGRADNI MERKUR U 2021. STVARA VELIKU POMETNJU: 3 znaka horoskopa biće na najtežem testu, a šta donosi vama

Glasnik bogova, Merkur kreće retrogradno 30. januara a vraća se u direktan hod 21. februara 2021. godine.

  Izvor: Shutterstock

Mnoge osobe su već upoznate sa retrogradnim  Merkurom jer kod pojedinaca napravi pravu pometnju i haos dok druge osobe dobiju ponovnu šansu da isprave neke greške ili dopune nedostatke. Generalno gledano, sve zavisi kroz koji znak je retrogradan i koje planete aspektuje.

Možda će vas zanimati

Sada možemo očekivati mnoge drame, kvarove, greške u komunikacijii, nezgode. Kako je Merkur simbol komunikacije, putovanja, tehnologije, intelekta i još mnogih stvari. Možemo očekivati pogrešne komunikacije, kašnjenja kako u pošti tako i na putovanjima, gubitak ključeva, prtljaga, dokumenata itd. Pazite šta pričate, koga zovete, kakve mejlove šaljete ili šta kupujete, a  najbolje je da pomerite kupovinu i usporite, manje radite i završavate neke od ranije započete poslove i obaveze. Kako će Merkur ostati sve do 15. marta u Vodoliji a od 21. februara kreće direktno onda možemo očekivati velike transformacije na društvenom i ličnom planu. Neočekivane promene, borba za slobodu i oslabađanje dok velika inteligencija se ispoljava kroz duhovitost.

RETROGRADNI MERKUR NAJVIŠE UTIČE NA TRI ZNAKA!

BIK

Velike pometnje se mogu dešavati na polju karijere u smislu kašnjenja, propuštenih rokova, dogovora, komunikacije sa autoritetima i nadređenima. Ne preporučuje se da donosite nagle odluke i prekidate u poslu i saradnji već dobro razmislite o svojim idejama i projektima i dodajte šta nedostaje. Budite oprezni jer svaki uloženi trud se isplati. Povratite svoje samopouzdanje.

LAV

Kod vas je bio pun Mesec koji je pokrenuo emocije pa sad retrogradni Merkur može da nastavi rasprave i turbulenciju u ljubavi. Moguće da problemi iz prošlosti postanu aktivna tema. Kontrolišite negativne emocije i pokušajte uspostaviti kompromis. Najbolje je da slušate partnera dok priča i razrešite problem i nesuglasice u toku razgovora. Ništa ne odlažite za kasnije.

STRELAC

Vi treba da strogo vodite računa kada pričate i šta pričate. Neka komunikacija može emotivno uticati na vas. Vaša nepromišljenost i brzopletost je vaš najveći neprijatelj. Greške i konflikti u komunikaciji su sada naglašeni pa dobro razmislite pre nego nešto izgovorite. Potrebno je da se primirite i opustite pa će komunikacija biti bolja.

ŠTA MOGU OČEKIVATI OSTALI ZNACI?

OVAN

Kako strpljenje nije vaša osobina, sada je preko potrebna posebno ako radite u nekom grupnom radu. Nije vreme da budete otvoreni kada pričate sa drugim osobama jer možete biti grubi i povređivati ljude. Pažljivije se postavite i razmislite pre nego nešto izgovorite u saradnji sa drugima.

BLIZANCI

Vama ova retrogradnost Merkura može doneti pravu pometnju i zabunu pa ne vidite jasnu sliku. Budite otvorenog uma dok je odvijaju razgovori i ne podležite dogmatičnosti. Raširite svoje vidike i razmotrite sve opcije. Izbegnite pretpostavke već sačekajte da sve dođe na svoje mesto.

RAK

Od vas će se mnogo tražiti tokom retrogradnog Merkura kada su tuđe i vaše duboke emocije u pitanju. Mnogi Rakovi će raditi na starim nekim ranama pa sada mogu definitivno da ih transformišu i krenu nekim lepšim i boljim putem. Moguće je da učestvujete i u tuđem problemu i bolu koji nosi u duši.

DEVICA

Vaš vladar Merkur može za vreme retrogradnosti da vam donese neke frustracije. Planiranja budućnosti mogu naići na prepreke ili kašnjenja. Najbolje je da budete fleksibilni i strpljivi jer vi to to možete. Raspored zakazanih termina može biti pomeran pa ostavite neki prostor za pomeranje termina.

VAGA

Problemi, kašnjenja i gubitak kreativnih ideja - sve vas to pomera. Komunikacija sa decom i nekim slobodnim aktivnostima i partnerom u ljubavi može biti podstaknuta događajima iz prošlosti. Dolaze na preispitivanje sve stvari koje su neko vreme potisnute. Ljubav iz prošlosti može kucati na vaša vrata dok novi partneri se ne preporučuju.

ŠKORPIJA

Odličan period da se isprave nesuglasice iz prošlosti kada je porodica u pitanju ili dugogodišnji prijatelji pa i osobe koje vi volite.  Duboka unutrašnja preispitivanja mogu dosezati do detinjstva i isplivati na površinu. Nije vreme da potiskujete prošlost i da se borite sa emocijama, vreme je da razgovarate sa osobama kojim verujete i koje volite.

JARAC

Vas okupiraju misli o sopstvenom novcu pa dobro razmislite da li je vreme da trošite neumereno. Ništa ne kupujte preko interneta jer možete biti prevareni ili previše nesmotreno potrošiti.  Moguće je da dobijete nešto što niste kupili niti ste očekivali. Pazite na bankovne račune i sve druge finansijske transakcije.

VODOLIJA

Kako je retrogradnost u vašem znaku, vi možete sve shvatati lično. Mnogo novih ideja vam se roji u glavi. Zbunjenost i mnoge nejasnoće mogu se javiti u ovim danima. Opustite se i odmorite pa onda možete videti i sagledati gde ste i šta trebate dalje da radite. Završite stvari iz prošlosti da biste krenuli iz početka.

RIBE

Vama se retrogradni Merkur dešava u polju duhovnosti pa možete videti dokle ste stigli na tom polju . Ne iscrpljujte se sa mislima i nekim nelagodnim stvarima da bi istražili svoj moral. Pojedine Ribe će sagledavati na kojoj su tački prosvetljenja. Kada Merkur krene direktno, vi tačno znate kojim putem i šta hoćete dalje da pokrenete.

Pročitajte i ovo

 Astrolog: Željka Knežević

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije