Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SE OSLOBODITE LJUBOMORE TOKOM RETROGRADNOG MERKURA: astrološki saveti za umirenje neprijatnih emocija

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tokom svakog retrogradnog Merkura nastupe emotivni dani kada nas osećanja muče jače nego ikada.

Da li svakoga puta moramo da prolazimo kroz iste uspone i padove? Da li postoji način da baš ovo doba u godini iskoristimo priliku za emocionalno pročišćenje i nekako se oslobodimo onog što nas najčešće muči?

Astrolozi kažu da nas tokom retrogradnog Merkura obično preplavi sumnja da uopšte ne možemo da kontrolišemo svoje emocije. Postanemo najosetljivija verzija sebe. Neko nas pogleda - po našem mišljenju - malo "čudno"  i mi odmah počinjemo stari proces samonalize. Da li nam se se samo učinilo? Ili nas taj "neko" baš ne podnosi?

Retrogradni Merkur često pokreće u nama spiralu sumnje u sebe. Ništa što uradimo nije dovoljno dobro i često nas obuzima želja da prosto sve prekinemo i ostavimo.

Obično se najgore ponašamo prema sebi. Pada nam nivo pažnje, zapuštamo naše uobičajene navike ugađanja svom "unutrašnjem detetu", a možda se ponekad zaustavimo ispred ogledala i upitamo se "ko sam ja?"

Međutim, to što sve radimo uz pojačan emotivni naboj i što su emocije sujače nego ikada, to ne mora da znači ništa loše. Mnogi će uspeti da uključe i snagu uma u ovim danima, a pojačane emocije sačuvaće za pravi trenutak.

Posebno se stvara tenzija ako su ostale planete u teškim aspektima. Takođe, to je slučaj i ako je retrogradni Merkur u kvadratu sa nekim planetama. Tada dolazi do velike borbe misli i emocija.

Jedino rešenje je priznavanje emocija, naročito onih negativnih, piše Lovesensa. Kada se pomirite sa njima, priznate ih sebi i drugoj strani, osećaćete olakšanje i znaćete kako da ih kanališete.

Na primer, ljubomora je pojačana emocija tokom retrogradnog Merkura i važno je da je ne potiskujete. Pogledajte sebe u ogledalo i recite - Ljubomoran sam / ljubomorna sam i želim da se rešim tog toksičnog osećaja!

Dok traje retrogradni Merkur, ugrožene su mnoge romantične veze usled loše komunikacije i nerazumevanja partnerovih osećanja, želja i potreba.

Ipak, retrogradni Merkur nas nečemu može i naučiti. Ovo je savršen period za refleksiju. Nakon svake svoje greške ili "ispada" emocija, napravite nekoliko koraka unazad i sagledajte situaciju u celosti. Počinjete da se suočavate sa svojim manama, uviđate ih i razumete šta da radite da biste ih se rešili.

Pojavljuju se nerešene i zaostale obaveze iz prošlosti, dugovi i karmičke kazne. Iako ćete u nekim situacijama osećati da gubite tlo pod nogama, važno je da ne odustajete i ne gubite nadu.

Pokušajte da se umirite i obratite pažnju na detalje, oni će vam pomoći da pronađete izlaz.

To je period velikih lekcija, testiranja otpornosti i sposobnosti, kao i jačanja duha.

Oživite u sebi snagu i uspešno se izborite sa negativnim uticajem retrogradnog Merkura!

Prilagođeno sa: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije