Dnevni horoskop - opozicija Urana i Sunca donosi neočekivane promene i događaje koji će mnogima uzburkati mirno more ljubavi, piše Lovesensa. Moguće je da ćete želeti više slobode i da ćete imati hrabrosti da napravite velike promene, a evo koji znak privlači sreću...

Dragi Lavovi, uživate u zoni komfora i trenutno vam najviše prija da provodite vreme kući sa partnerom. Svaki razgovor i zajednička aktivnost čini da postanete još više bliski. Osećate unutrašnji mir i spremni ste da se posvetite ovom odnosu. Ne opterećujte se ishodima, već uživajte u divnim trenucima i šansama koje vam svemir poklanja.

Usamljeni Lavovi otvorenog uma tragaju za ljubavnom srećom. Okruženi ste zanimljivim osobama, dobijate komplimente, ali osoba koja se vama dopada još uvek ne šalje romantične varnice. Ali, danas se to menja, jer zvezde predviđaju da će se iz jednog prijateljstva roditi lepa ljubav. Na poslu vas očekuje uspeh ako budete radili u timu. Imaćete važan razgovor, a važno je da iskoristite sve ideje. Shvatićete zašto je dobro što su se neke promene dogodile.

PROČITAJTE JOŠ:

CECA RAŽNATOVIĆ ŽENI SINA VELJKA A EVO KOLIKO ĆE DA KOŠTA SVADBA VEKA: ovo su detalji jednog od najskupljih venčanja

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 22. DO 28. OKTOBRA: šta nam donose Sunce u Škorpiji i pun Mesec u Biku

ALEKSANDRA PRIJOVIĆ, SUPER MODERNA TRUDNICA: mini haljina i frizura s loknama oduševili Instagram (FOTO)

MUŠKARAC I ŽENA ŠKORPIJA: horoskop otkriva osobine rođenih u znaku Škorpije

ŠKORPIJA – OPŠTE KARAKTERISTIKE

Škorpija, osmi znak Zodijaka, kuća je Marsa. Kao svaki znak, podeljen je na tri dekanata. Prvi dekanat pripada Marsu, drugi Suncu a treći Veneri. Njegova priroda je hladna i vlažna, vodena, flegmatična; ženski znak, noćni, fiksni, mračni. Pripadaju mu grabljive zveri i vodene životinje, tekuće vode i drveće umerene visine, ima mnogo dece, razvratan je, obazriv, sklon besu, lažljiv, gospodar opreznosti, lepog lica, darežljiv u duši, nem (bez glasa). Od ljudskog tela pripadaju mu muški polni organ, testisi, bešika, zadnjica, perineum.

U prirodnom horoskopu Škorpija vlada osmom kućom, koja se odnosi na smrt, gubitke, ali i nasledstva. Ujedno, ovo je druga okultna kuća. Element vode kojem pripada čini je emotivnom, a Mars (vladar) strasnom, dinamičnom i spremnom na akciju. Intuitivna je poput Raka i Ribe, te nazire dubok smisao iza površnih događaja.

IZGLED

Svojom pojavom odaje nešto od onog drugog, nematerijalnog, nedodirljivog sveta. Škorpije vas mogu izuzetno privlačiti, ali ne klasičnom, pomalo sladunjavom pojavnom lepotom, poput Vage, već misterijom koju neizbežno sa sobom nose. One jednostavno hipnotišu pogledom, a njihovu ogromnu energiju instinktivno ćete osetiti čak i kada deluju potpuno nezaintersovano i odsutno.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP ZA VLADAVINU SUNCA U ŠKORPIJI: šta nam zvezde predviđaju za ljubav, posao i zdravlje (do 23. novembra 2018.)

KARAKTER

Priroda ličnosti rođenih u znaku Škorpije puna je potivrečnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osećanja. Iako je Škorpija detektiv koji njuška po tuđim "skrovištima", sama ima više tajni nego iko drugi. Njena najizrazitija osobina je suzdržanost, koja osobe rođene u ovom znaku čini pomalo tajanstvenim. Nikada ne dopušta da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere, a svoje slabe tačke uspešno krije od drugih. Ono što joj u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja joj omogućuje da razluči istinu od laži i da razdvoji zlo i dobro.

Škorpija ne vapi za masom da bi se potvrdila. Ovaj izdržljivi ratnik u svaki boj ide sam. Na njega se savršeno može primeniti izreka da "male ptice lete u jatu, a velike same", a Škorpion je i te kako velika ptica. Važnije joj je šta sama ona misli o sebi i svojim delima, nego šta o tome misli okolina. Ukoliko proceni da živi među površnim ljudima, ima snagu da se potpuno izdigne i živi sama. Ukoliko niko ne želi da je prati, sama će krenuti da otkriva tajnu smislenosti života i sveta. Može da deluje pomalo odsutno, čak i onda kada sve registruje, zbog stalno prisutnog osećanja da pojavni svet nije kraj.

Izuzetno je teško udubljivati se u njihov kompleksan, težak i svojeglav karakter. Svet Škorpije intuitivno mogu da naslute samo njihova vodena sabraća Rakovi i Ribe, dok ostalima, po pravilu, izmiču. Škorpije su veoma prisebne i hladnokrvne čak i u najrizičnijim životnim situacijama, jer se uopšte ne boje. U nameri da ostvare neki cilj, ići će do krajnjih, drugima nedostupnih granica, bez preteranog razmišljanja o posledicama. Zbog toga često deluju bezobzirano. Škorpiju koja kreće nemoguće je zaustaviti, možete je jedino pratiti. Ona nikada ne staje na pola puta. Ispod na izgled mirne i pribrane pojave, krije se pravi vulkan. Ukoliko nije dobro kanalisana, ova silovita energija postaje destruktivna ili autodestruktivna. Iako je mračna, privlači kao magnet svojom podzemnom snagom. Opsednutost smrću dolazi do izražaja u snovima. Još samo Rakovi imaju tako morbidne snove kao Škorpije. Doza onostranosti prisutna je u njima i posle buđenja.

Neviđenom samodisciplinom vladaju svojim ponašanjem. S njima ne bi trebalo da ulazite u žestoke sukobe, zato što su najnezgodniji neprijatelji. Inteligentne su, veoma hrabre, ali i osvetoljubive. Dugo će pamtiti uvrede, a kako su izuzetno intuitivne, brzo će naslutiti vašu "Ahilovu petu" i uzvratiće kada ste najslabiji.

Škorpiji nije mnogo stalo do spoljašnjeg izražavanja naklonosti, ne laskaju, a i ne očekuju da im laskate, jer one najbolje znaju koliko vrede. Ne dele savete samoinicijativno, kao Ovnovi, ali ukoliko zatražite njihovo mišljenje, onda ih pažljivo saslušajte, jer će vam bezuslovno reći istinu.

Ukoliko su Mars i Merkur loše aspektovani, namerno lažu samo da bi povredile, ponašaju se kao špijuni, instinktivno razaraju sve plemenito i uzvišeno, jer su ispunjene neobjašnjivom mržnjom. Razumeju čak i ono što nije izgovoreno, hrabro stavljajući na raspolaganje svoju ogromnu snagu slabima i nemoćnima, ako ih za njih vezuje ista ideja. Izrazito su ambiciozne i temeljne, a ukoliko to požele, mogu biti neprevaziđeni radnici. Istrajnost koja se graniči s fanatizmom ne dozvoljava im da napuste započeti posao, a da ga ne obave idealno. Uopšteno govoreći, s njima se ni u čemu nije lako takmičiti.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta!

PageBreak

LJUBAV

Strasne i posesivne Škorpije obično dominiraju onima koje vole. Veza s njima podrazumeva ekstreme svih vrsta, od egzaltiranih emocija, sjaja, duhovnog uzdizanja, do mraka i destrukcije. Sa predstavnicima ovog znaka najteže je živeti. Veliki su perfekcionisti, posesivnost ih često vodi u sadizam, često najviše maltretiraju upravo one koje najviše vole. Opterećene su sumnjama i traže apsolutnu predanost. Veoma su mistične i neshvaćene, nose sa sobom svojevrsni fatalizam. Prava osećanja ne pokazuje zbog neviđene samokontrole, tako da vam nikad neće biti jasno na čemu ste. Svoje tajne neće otkriti, ali će sve učiniti da odgonetnu tuđe, da bi vladale. Ne podnose pretnje i ucene, jer su po prirodi iznad njih. Ne dele komplimente da bi nekog zavele. Napuštene izgledaju mirno, ostavljajući vas u nedoumici da li su uopšte volele. Ukoliko jesu, "amputiraće" deo sebe i sve zaboraviti, a za to im ne nedostaje snaga.

Kada vole, osvajaju po svaku cenu svojim magnetizmom. Preziru rutinu i opšteprihvaćene norme ponašanja i radije slede principe koje same sebi postavljaju. Čak i kada su najzaljubljenije, ne izjavljuju ljubav i ne idealizuju, već zadržavaju jasnu svest o tome koliko ko vredi. Očekivati od Škorpija da im emocije pomute razum, na onaj način kako se to događa Rakovima i Ribama, iluzorno je, jer nisu tako romantične i mekane, a umesto ružičastih nose crne naočare.

Ukoliko u neprestanoj potrazi za ljubavlju uspe da pronađe svoju jedinstvenu životnu ljubav, Škorpija će učiniti sve za nju u bukvalnom smislu te reči. Štitiće je orlovskom hrabrošću, voleće nezaboravno i doživotno. Zato se nemojte iznenaditi ako upoznate Škorpiju koja je čoveka ili ženu svog života ispratila na "put bez povratka" i ostala doživotno verna svojoj ljubavi, isključujući svaku mogućnost da nekog ponovo voli.

MUŠKARAC ŠKORPIJA

U braku pokazuje mnogo osećanja za zajednički život. Voli ženu i decu, ima smisla za humor, ali zbog velike preokupiranosti u poslovima van kuće može da bude često i nepodnošljiv. Činjenica je da isključivo od žene zavisi kakav će on biti suprug i otac. Ukoliko naiđe na razumevanje i vidi da supruga prelazi preko njegovih izvesnih slabosti poput nervoze, on će to umeti da ceni i višestruko da se oduži.

PROČITAJTE JOŠ: LJUBAVNI HOROSKOP ZA JESEN 2018: Jarac u velikoj dilemi, Strelac pred venčanjem

ŽENA ŠKORPIJA

Veoma je dobar drug u braku, odlična majka i vrlo pouzdana. Više od svega ceni porodičnu sreću. Ume da voli strasno, a kad zbog izvesnih razloga i eventualno promeni mišljenje, ona to ne iskazuje trenutno, već traži nove puteve i načine da vrati izgubljenu harmoniju u braku. Veoma je šarmantna i rado viđena u svakom društvu, jer šarmom ume da osvoji simpatije okoline.

ZDRAVLJE

Škorpije su fizički jake i izdržljive, pa veoma retko oboljevaju. Slabe tačke su im polni organi, donji deo trbuha i grlo. Ne traže posebnu pažnju i negu, hrabro se suočavaju sa bolešću. Nije redak slučaj da odbiju uobičajene načine lečenja i da se opredele za alternativne metode.

SLAVNE ŽENE ROĐENE U ZNAKU ŠKORPIJE:

Marija Kiri, Indira Gandi, Grejs Keli, Barbara Haton, Bo Derek, Džeklin Smit, Džodi Foster, Džulija Roberts, Goldi Hon, Jasmin le Bon, Ani Frid Lingstad, Hilari Klinton, Vupi Goldberg, Kalista Flokharst, Linda Evans, Lorin Haton, Meg Rajan, Monika Viti, Seli Fild, Sofi Marso, Demi Mur, Vinona Rajder.

SLAVNI MUŠKARCI ROĐENI U ZNAKU ŠKORPIJE:

Kristofer Kolumbo, Paganini, Turgenjev, Dostojevski, Klod Mone, Edgar Alan Po, Pikaso, Martin Luter, Reza Pahlavi, Aga Kan, Princ Čarls, Robert Kenedi, Fransoa Miteran, Šarl de Gol, Alen Delon, Bert Lankaster, Deni De Vito, Martin Skorceze, Kelvin Klajn, Lari King, Boris Beker, Brajan Adams, Čarls Bronson, Eros Ramacoti, Rok Hadson, Ričard Barton, Ričard Drajfus, Vinsent Kasel, Bil Gejts, Leonardo di Kaprio.

Tekst: Mihailo Čukić

Izvor: Novosti