Los Anđeles i Kodak teatar svake godine u februaru postanu centar sveta jer se s neviđenom pažnjom dočekuje dodela prestižnih filmskih nagrada Oskar.

Osim zaljubljenika u sedmu umetnost i samih glumaca, reditelja i producenata, prestižni događaj u Holivudu okupi i mnogo selebritija koji su tu da se samo prošetaju crvenim tepihom, poziraju fotografima, a onda se upute na tradicionalnu žurku koju nakon dodele nagrada organizuje Veniti fer magazin.

Sve oči su 24. februara 2019.g doine bile su uprte naravno u Lejdi Gagu koja je prethodnu godinu obeležila filmom Zvezda je rođena. Nakon Zlatnog globusa, za orginalnu pesmu Shallow iz filma koju je komponovala, dobila je i po prvi put u karijeri Oskara. Na velikoj sceni, za klavirom joj se pridružio filmski partner, Bredli Kuper.

Nagrada za najbolju glumicu otišla je u ruke Olivije Kolman za ulogu u "Miljenici" a Oskar za sporednu glumicu Redžini King, za rolu u ostvarenju "Šapat ulice". Najbolji glumac je Rami Malek, zahvaljujući filmu Boemska rapsodija, a Oskar za sporednu mušku ulogu dobio je Maheršala Ali.

Koje svečane haljine za crveni tepih su izabrale poznate dame, pogledajte u galeriji.

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Raskošne haljine, gola leđa, šlicevi i štras... Pogledajte u koga su bile uprte sve oči na dodeli Oskara.