Defne Semjeli (46) znamo po ulozi lepe Siren koja je privukla pažnju svih muškaraca u seriji "Istanbulska nevesta", piše Lepa & Srećna. Defne Semjeli je pevačica, TV voditeljka, glumica, blogerka i majka dve odrasle ćerke. A kad je čovek vidi na fotografijama s decom, bez oklevanja zaključi da im je starija sestra a ne majka. Toliko dobro izgleda! Šta reći, dama od osamnaeste godine konstantno ima 50 kilograma! 

Posebno je zanimljivo to što Defne svoju lepotu neguje na prirodan način, zdravom ishranom i prirodnim sredstvima, a tajne nege i života otkrivala je u blogu koji je pisala za list „Miliyet“.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI LJUBAVNI PAR KAO URAGAN ŠOKIRA TURSKU: nećete verovati koga voli lepa Siren iz "Istanbulske neveste" (FOTO)

Defnini saveti o nezi privlače veliku pažnju žena.

Za dobar početak dana

Svako jutro pre doručka zelenooka lepotica popije sledeći napitak: u čašu vrele vode stavi krišku jabuke, krišku limuna, parče kore cimeta, parčence đumbira i kašičicu jabukovog sirćeta.

Susamovo ulje

Defne Samjeli susamovo ulje smatra čudotvornim kada je reč o lepoti, jer istovremeno i neguje i leči. Puno je E i B vitamina, aminokiselina i minerala te savršeno čuva kožu od oštećenja koja joj nanose sunčevi zraci.

Često lice masira susamovim uljem, a ono je neizostavno u nezi njen prekrasne crne kose.

Umesto regeneratora, kaže, u kosu utrja kašiku susamovog ulja i nakon desetak minuta ispere. Ako se teme masira ovim uljem, kosa će brže rasti, tvrdi lepa glumica, a vrhovi neće pucati i cvetati.

Maska za lice od susamovog ulja

Sastojci:

  • 1 kašika meda
  • 1 kašika susamovog ulja
  • 1 kašičica ružine vodice

Sastojke dobro promešati u dubljoj činijici, zatim masu naneti na lice i isprati toplom vodom nakon 20-30 minuta.

Ova maska hrani i neguje kožu i daje joj blistavost, a nakon duže upotrebe izravnava bore na licu.

Kliknite OVDE da pročitate još recepata za maske i detoks program koji praktikuje lepa Siren!

PageBreak

Maska od kafe

Defne ovu masku koristi kad se ujutro probudi otečenog lica, bilo da je prethodnog dana odstupila od restrikcije ugljenih hidrata ili alkohola, izmorila se pred kamerama ili naprosto loše spavala..

Sastojci:

  • 1 kašika sveže samlevene kafe
  • 1 kašike kakaoa
  • 1/2 kašike meda
  • 1,5 kašika punosmasnog kiselog mleka

Sastojke dobro izmešati i naneti na lice. Držati najmanje 20 minuta a onda isprati toplom vodom.

PROČITAJTE JOŠ: INSTAGRAM EKSPLODIRAO ZBOG SLIKE DŽENIFER LOPEZ: niko ne može da veruje da pevačica ima 50 godina a izgleda ovako u kupaćem kostimu (FOTO)

Jednodnevni detoks program

Onima koji ponekad pokleknu pred slatkišima i ugljenim hidratima, u koje ubraja i sebe jer ne želi da se uvek lišava svega, Defne preporučuje jednodnevni detoks program.

Ishrana je tog dana bazirana na heljdi, namirnici bez glutena koja reguliše šećer u krvi ali istovremeno i čisti kožu.

Priprema je jednostavna: tri kašike heljde uveče potopiti u malo vode. Ujutru nabubrelu heljdu podeliti u tri činije, za tri obroka.

U jednu činiju dodati seckani veliki krastavac, vezicu seckanog peršuna i malo mirođije ko voli. 

To preliti s dva decilitra aktivija kiselog mleka ili jogurta, a oni koji vole ljuto mogu dodati seckane papričice.

Isto uraditi i za preostala dva obroka. Između obroka se može neograničeno jesti krastavac i obilato piti vode. Čaj i kafa su dozvoljeni, ali voda je pod obavezno.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & Srećna