Pečurke pripremljene na ovaj način mogu se servirati kao ekskluzivno jelo, a vrlo lako i brzo ćete ih pripremiti. Beli luk sadrži aktivnu komponentu, prirodni antibiotik alicin, koji je zaslužan za bržu cirkulaciju krv.
Sastojci
- 500 g bukovača
- 80 g maslaca
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 1 struk vlašca
- 2-3 čena drobljenog belog luka
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
Priprema
Cele klobuke pečurki poslažite u podmazanu vatrostalnu posudu, a drške koje su vam ostale sitno naseckajte. S preostalim maslacem izmešajte peršun, iseckan vlašac, beli luk, drške bukovača i limunov sok, pa doterajte ukus sveže mlevenim biberom i solju. Masu rasporedite preko klobuka i pecite 10 minuta na 250 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ: ČORBADŽIJSKO JELO: ovaj obrok se nekada spremao samo bogatima (RECEPT)
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna