Postoje tačke na vašem telu na kojima - delujući pritiskom ili masažom - možete ublažiti određeni simptom ili otkloniti bol. Sve što je potrebno da znate jeste gde se nalazi ta tačka i kako da je tretirate.

U ljudskom telu postoji 14 meridijana (dva glavna koja prolaze prednjim i zadnjim delom tela i 12 osnovnih meridijana nazvanih po organima za koje se vezuju) i 361 klasična akupunkturna tačka. Stimulišući te tačke masažom, grejanjem ili iglama, možete povratiti unutrašnju ravnotežu i ublažiti tegobe. Akupresura koristi iste tačke kao i akupunktura, ali u ovoj tehnici tačke se tretiraju pritiskom prsta ili šake, dok se u akupunkturi tačke stimulišu ubadanjem iglica - objašnjava naša sagovornica Milena Stojanovic. Pogledajte u galeriji kako pritiskom prsta na određene delove tela možete otkloniti uznemirujuće bolove.

Vesna Stanimirović 

LepaiSrecna Akupresura vam pomoći da se rešite bolova pojedinih delova tela. Pogledajte kako da otklonite bol u kolenu, predmenstrualne tegobe ili kako da rešite probleme sa zapušenim sinusima.