Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI VAŠI KLINCI ZNAJU SVE O ZDRAVOM NAČINU ŽIVOTA? ZdravoRastimo turnir je prilika da pokažu znanje i osvoje vredne na

Vredne nagrade očekuju školarce na turniru znanja ZdravoRastimo!

 deca na startu trke Izvor: Tekst: Promo

Zna se da deca vole takmičenja, a najbolje je kada u tom odmeravanju snaga nauče nešto novo i korisno. Upravo jedan takav turnir – ZdravoRastimo turnir znanja - očekuje ih uskoro na edukativnoj platformi Shtreber, gde će od 20. septembra do 5. oktobraimati priliku da provere znanje na temu zdravog života i ujedno osvoje vredne nagrade

„Koliko čaša vode dnevno treba popiti? Koje namirnice su najzdravije? Zašto ne treba preskakati doručak?“ - neka su od pitanja koje školarci mogu da očekuju na turniru. Takmičenje je namenjeno učenicima osnovnih škola, a deo je inicijative ZdravoRastimo koju kompanija Nestlé već deset godina sprovodi širom Srbije, a koja je do sada obuhvatila 100.000 učenika iz škola širom Srbije.

Dobar odnos prema hrani razvija se od najranijeg detinjstva. Osnovni postulati za svaki uzrast i kroz ceo život su isti: raznovrsnost, ravnoteža i umerenost. Sve dok je tanjir šaren i raznovrstan, ako pazimo na količinu i koristimo više svežih namirnica, smanjujemo unos nepotrebnih aditiva i prevelike količine soli, možemo biti sigurni da smo na dobrom putu. Nažalost, često preterujemo s količinama hrane tokom samog obroka, a decu teramo da pojedu sve iz tanjira. Roditelji treba da budu svesni svog uticaja i nastojati da na prvom mestu promene svoj životni stil jer dete prvo uči posmatrajući primere u porodici.

Nestlé program ZdravoRastimo deo je globalne inicijative Nestlé for Healthier Kids. Ideja je da se na ovaj način pomogne i roditeljima da se lakše snalaze kako bi bez prevelikih napora motivisali decu ne samo da se pravilno hrane, već i da budu fizički aktivna, jer je to, uz dovoljno sna i vode, osnovna pretpostavka boljeg zdravstvenog stanja svakog pojedinca.

ZdravoRastimo turnir znanja je prilika da svi zajedno naučite nešto novo, a dok se spremate za turnir, čitajte, istražujte, kuvajte zajedno i birajte hranu koja oštri vijuge. Iako ne postoje namirnice koje direktno utiču na kognitivni uspeh, poznato je da određeni nutritivni deficit može uticati na memoriju i koncentraciju. Nutrijenti koji igraju važnu ulogu u načinu funkcionisanja našeg nervnog sistema i kognitivnih funkcija su: gvožđe, biotin, folna kiselina, bakar, jod, magnezijum, niacin (vitamin B3), kalijum, riboflavin (vitamin B2), tiamin (vitamin B1), vitamin B12, B6  i vitamin C,  kao i omega-3 masne kiseline.

Istražite gde ih ima i klopajte zdravo, a onda pravo na ZdravoRastimo turnir znanja, koji podržavaju Savez za školski sport Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tekst: Promo

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije