Supruga popularnog pevača Marinka Rokvića Slavica privlači veliku pažnju na Instagramu gde redovno objavljuje fotografije doma, bašte, ali i omiljenih jela i napitaka, piše Lepa & Srećna.

Nedavno je gospođa Rokvić objavila i fotografiju plave boce u kojoj priprema solarnu vodu, a po njenom opisu može se zaključiti da to redovno radi.

Odavno je već poznato da voda sprovodi vibracije, frekvencije energija, kristala, boja i reči...

Kada je postala popularna drevna havajska tehnika isceljenja Ho'o pono pono, tada je počelo i da se širi verovanje da plava solarna voda na poseban način prikuplja moćnu energiju Sunca i fantastična svojstva isceljujuće i smirujuće plave boje. 

Smatra se da je ova voda izuzetno zdrava, kao i da pomaže da očistimo duboke negativne podsvesnih programa koje iznova i iznova automatski ponavljamo. Ova voda ispunjava pozitivnošću, mirom i ljubavlju

Naučno je dokazano da plava boja ima neverovatno snažan uticaj na naš mozak, donošenje odluka i ponašanje. Plavo nebo znači lep, opuštajući dan. Čisto mirno plavo more znači smirenost i spokoj. U stvari, sve što je plavo simbol je poverenja, odanosti, mudrosti, samopouzdanja, inteligencije, vere, istine i raja. 

Jedna teorija kaže da sama boja ima opipljiv, biološki efekat na našu moždanu hemiju. Harold Vohlfarth, predsednik German Academy of Color Science, sproveo je istraživanje u kojem je otkrio da rasveta u boji (sijalice u boji) zaista ima psihološki uticaj na decu i odrasle, a ono što je posebno zanimljivo u svemu jeste činjenica da ima jednak učinak čak i na slepe osobe.

Kako napraviti plavu solarnu vodu

Sve što vam treba je staklena boca plave boje (nije važna nijansa, sve su podjednako delotvorne i one najsvetlije, kao i one tamne). Nije važna zapremina - sasvim dobro može poslužiti i boca od dečijeg soka.

Ono što je važno je da bocu punite filtriranom, izvorskom ili običnom tekućom vodom i da čep ne bude od metala. Može biti pluteni, stakleni, čak i plastični. Čep služi samo kao zaštita od prašine ili insekata koji vole ovu vodu.

Prirodni lekovi: 8 razloga da pijete ječmenu vodu

Bocu s vodom držite na suncu najmanje 1 a najduže 12 sati. Ako je držite duže, ukus će joj postati slatkastiji. Ukoliko nemate mogućnosti da izložite bocu suncu, stavite je ispod sijalice sa užarenom niti.

Kako se pije plava solarna voda

Pijte ove vode što više možete, vrlo je ukusna i pitka. Naš organizam je na neki način prepoznaje pa čak i oni ljudi koji kažu da u suprotnom malo piju, bez problema popiju po nekoliko litara!

Pogotovo u vremenima kada nešto intenzivno čistite, preporučuje se pijenje plave solarne vode. Ako nemate više boca na raspolaganju, dovoljna je jedna, jer samo jedna kap ove vode pomešana sa običnom, daje joj sva "plava" svojstva.

Osim za piće, ovu vodu možete koristiti za kuvanje (dovoljna je jedna kap), zalivanje cveća, možete je sipati ljubimcima da piju, možete je dodati i u mašinu za veš i sudove, vodu za pranje automobila, podova i stakala, da je stavite u raspršivač i osvežite prostorije, dodate u kupku...

Kada jednom napravite plavu solarnu vodu, možete je preliti u bilo koju drugu posudu, plastičnu staklenu... Takođe, možete je držati u frižideru ili na sobnoj temperaturi.

Izvor: Atma