Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALGE OBARAJU PRITISAK I HOLESTEROL: dodajte samo jednu kašiku u jelo i vratite hormone i štitnu žlezdu u ravnotežu

Morske alge su bogate jodom i važnim hranljivim sastojcima, a mogu da pomognu ako vas muče umor, gojenje, depresija i drugi simptomi poremećenog rada štitne žlezde.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Znate li da dodavanje samo jedne kašike mlevenih algi svakom osnovnom obroku može uticati na stabilizovanje krvnog pritiska, na bolju prohodnost i čišćenje krvnih sudova od naslaga holesterola, triglicerida i krvnih ugrušaka.

Određeno opuštajuće delovanje algi, zahvaljujući jodu i drugim mikro i makro elementima, lepo se uklapa sa dejstvom sastojaka koji blago aktiviraju nervni sistem. Ali, to je tek početak priče...

Povezane vesti

Redovnom primenom algi stvaramo snažnu predispoziciju za stabilnije i bolje raspoloženje, mogućnost duže i bolje koncentracije, manje zamaranje i mogućnost odmaranja za kraće vreme. Istovremeno, njihovo korišćenje daće nam mogućnost da imamo veću mentalnu svežinu, bez obzira na životnu dob. Kao prirodni izvor joda, alge su veoma značajne za ishranu, jer nam je jod neophodan ne samo za dobru funkciju tiroide, već i za mnoge druge procese u organizmu.

Alge su prebogate jodom i njihovom pravilnom upotrebom možemo u sebe uneti dovoljne količine najkvalitetnijeg joda, bez straha od predoziranja.

Dobar primer su stanovnici Japana. Jedan od važnih razloga dugog života u vitalnosti, ali i mentalne bistrine Japanaca je, zapravo, upotreba velikih količina algi i morskih proizvoda bogatih jodom. Samo kašika mlevenih algi na dan uz obrok i to bez termičke obrade, biće prava dobit za naš organizam. Uostalom, štitna žlezda, pored ostalih važnih funkcija, služi i kao dirigent za ostale hormonalne sisteme u organizmu. Normalizacijom njenog rada uspostavljamo mnogo bolji rad drugih žlezda. O tome opširnije piše u knjizi "Tajne čišćenja mozga".

Alge su i vodeće na listi najvećih prirodnih izvora omega-3 kiselina. Sadrže još i kalcijum, cink, selen, gvožđe, bakar i niz mikroelemenata, prijatnog su ukusa, pa se mogu koristiti umesto soli. Inače, alge važe za "morsko povrće", a Japanci, koji ih najviše i koriste, kažu da su - "umami" - ukusne.

Od oko 20 000 vrsta algi, najpoznatije i najcenjenije su: spirulina, hlorela, alfa alfa, kelp, nori, vakame i kombu.

Izvor: Bilje i zdravlje

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije