Imunitet kod dece razvija se od rođenja, tako da tek sa dve godine mališani mogu da steknu imunitet sličan odrasloj osobi. 

Tokom tog perioda oni obolevaju veoma često, naročito od infekcija respiratornog sistema. Nosić koji curi, kašalj i visoka temperatura muče decu, u proseku, 4 do 7 puta. Mališani koji idu u jaslice, vrtić ili školu razboljevaju se čak i češće i mada ove bolesti obično nemaju teže posledice, uvek su briga za roditelje i porodicu. Neko od starijih mora da izostane s posla, a infekcija se širi i na drugu decu.

Najčešće je zaraza virusnog porekla pa se brzo prenosi na zdrave osobe - kašljanjem, kijanjem ili neposrednim kontaktom. Kod takvih oboljenja ne koriste se antibiotici već treba ojačati organizam snaženjem imuniteta.

U kom se organu "krije" imunitet? Malo je poznato da se 70 odsto imunih ćelija organizma zapravo nalazi u zidovima creva. U crevima zdravog čoveka sa snažnim imunitetom nalaze se milijarde korisnih bakterija koje čine crevnu mikrobiotu. U crevima bebe, flora je potpuno sterilna, dakle ovih bakterija nema. Zato je važno delovati preventivno i pomoći u stvaranju mikrobiote creva. Takvim delovanjem smanjićemo rizik od alergija i drugih bolesti. 

Većina nas zna da su probiotici veoma važni za oporavak organizma i jačanje imuniteta. Probiotici su živi mikroorganizmi koje uzimamo kroz hranu ili pilule da bismo uspostavili narušenu ravnotežu flore u crevima.

Malo ljudi zna da su za probiotike važni prebiotici - to su složeni ugljeni hidrati koji korisnim mikroorganizmima služe kao hrana i pomažu njihov opstanak, rast, razvoj i razmnožavanje.

A najkompletniju podršku imunitetu predstavljaju sinbiotici - oni sadrže i probiotike i prebiotike! 

Takav je preparat ProbioKid immuno koji stalnom primenom dokazano smanjuje učestalost respiratornih infekcija, visoku temperaturu, kašalj, curenje nosa. Zahvaljujući tome smanjuje se i upotreba antibiotika.

Posebno je pogodno što se preparat ProbioKid immuno koristi samo jednom dnevno i to tako što se sadržaj kesice rastvori u soku, vodi, čaju ili nekom drugom napitku. Najbolje bi bilo da se koristi tokom nekoliko meseci, kako bi se dečiji imunitet učvrstio. Za viruse nije potreban antibiotik, treba vam sinbiotik - uz njega je virusima odzvonilo!

Tekst: PROMO