Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TERAPIJA DRVETOM: maderoterapija ubrzava cirkulaciju i limfu, čisti telo od toksina

Maderoterapija utiče na smanjenje masnih ćelija i ubrzanje cirkulacije, a samim tim smanjuje se mogućnost zagušenja krvnih sudova i olakšava rad mišića prilikom napora, jer se putem krvi kiseonik lakše doprema do mišića.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Primenom maderoterapije razlaže se i nakupljena mlečna kiselina oko misića nakon napora. Mlečna kiselina se posle treninga (posebno kod muškaraca, koji na nogama imaju 20 odsto više mišićne mase od žena) stvara u mišićima i ometa njihovu punu kontrakciju.

Povezane vesti


-Na ovaj način obavlja se pritisak na mlečnu kiselinu u mišićima (smanjenjem pojačanog tonusa odnosno opuštanjem mišića prilikom masaže) i ona sa razbija. Time se mišići oslobađaju spazma, postaju fleksibilniji i gipkiji, što uz poboljšanu cirkulaciju i smanjenje masnih ćelija dovodi do zdravijeg mišića, koji može ubuduće neometano primiti dovoljnu količinu kiseonika i bez bola savladati napore kojima će biti izložen – objašnjava Ivan Mitrović, viši fizioterapeut.

Za bolju cirkulaciju

Primenom maderoterapije na nogama i ubrzanjem cirkulacije, kao i limfnog sistema, ubrzava se izbacivanje nagomilane vode i toksina iz organizma. Jedna od posledica primene maderoterapije je i češći odlazak u toalet nego inače.

- To je pozitivna, prirodna reakcija, pošto se toksini i nagomilane tečnosti u čovekovom organizmu, osim lučenjem lojnih i znojnih žlezda, najviše izbacuju putem mokraće, te je to znak da smo uspešno pokrenuli limfni sistem, da on sada brže izbacuje toksine i oslobađa noge od nagomilanih tečnosti. Krajnji efekat je da se oticanje nogu smanjuje i proređuje, kao i da problem teških nogu može biti pobeđen. Efekat na limfni sistem jeste to što se on, kao kanalizacija čovekovog organizma, pokreće i brže izbacuje toksine, koji u njega dospevaju zahvaljujući nezdravom načinu života - navodi Ivan Mitrović iz Maderoterapija Centra.

Oslobodite se bola

Blagodeti maderoterapije i njenih specijalnih elemenata odnose se i na leđa, vrat i ramena, gde se na polju zdravlja mogu postići sjajni efekti, posebno u prevenciji.

- Danas su bol u leđima i stres svakodnevna pojava. Specijalno izrađenim elementima za primenu na leđima radimo pritisak na mišiče leđa, vrata i ramena, smanjujemo spazam i otpuštamo pritisak spastičnih mišića na nervne puteve. Usled stresa i bola u mišićima leđa, nastaju takozvani čvorići (medicinski naziv: miogeloze). Oni pritiskaju već spastičan mišić, kroz koji prolaze nervi. Kada se ova dva simptoma spoje (spastičan mišić i miofibroziti), posledica je poremećen kontinuitet nervnog puta, koji se obično završava u udovima, te je krajnji rezultat trnjenje nogu ili ruku, kao i bol duž njih - ističe terapeut.

  Izvor:

Maderoterapijom mišića leđnog dela smanjuje se spazam, pritiskom drvenih elemenata (koji su znatno efikasniji od ruke zbog svog specijalnog oblika) čvorići se razbijaju i omogućava se nesmetan put nerva kroz mišiće.

Povezane vesti

- Na taj način prevenira se mogućnost lumbo ili cerviko ishialgije, upale perifernih nerava, kao i sličnih oboljenja izazvanih dugotrajnom presijom spastičnog mišiča ili miogeloze na nervni put. Takođe, maderoterapijom u leđnom, vratnom i ramenom delu oslobađamo pritiska i time poboljšavamo funkciju nervnih uzlaznih i silaznih puteva. Poboljšavamo krvotok i oksigenizaciju, pa samim tim mozemo da ublažimo glavobolju i migrenu, koje se javljaju usled nedovoljnog dotoka krvi i kiseonika u mozak. Stres je jedan od glavnih uzroka bola i spazma u mišićima, a maderoterapija jedan od glavnih načina smanjenja stresa kod nas – kaže Ivan Mitrović.

Pomaže i kod migrene

Primena specijalnih elemenata na licu uglavnom je estetske prirode, mada i u zdravstvenom smislu može dosta toga da se uradi putem maderoterapije lica.

- Ova masaža, pored toga što opušta um i mišiće lica, korisna je i za ljude koji pate od migrene, kao i za one koji mnogo vremena provode radeći za kompjuterom i naprežući vid. Ova neinvazivna metoda tretira i pegla bore, lice postaje svetlije i oslobađa se toksina. Koristeći drvene elemente, dopiremo dubinski, čime postižemo remodeliranje lica, kao i aktiviranje fibroblasta, koji će proizvesti više kolagenskih i elastičnih vlakana. Određenim pokretima delujemo na mišićno tkivo i cirkulatorni i limfni sistem, čime se povećava snabdevenost ćelija hranljivim materijama i kiseonikom. Jednostavno rečeno, maderoterapijom lica, između ostalog, dobijamo i zdravu kožu lica i lepši ten – tvrdi naš sagovornik.

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa & Srećna 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije