Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BELI LUK NA PRAZAN STOMAK TREBA DA PIJETE OVAKO: najbolji način da se miris belog luka ne oseća

Beli luk sadrži više od 400 različitih komponenti i antioksidanata koji imaju brojna pozitivna terapeutska svojstva.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Sve više ljudi konzumira beli luk kada su bolesni ili kao preventivu i niko više ne preispituje magična svojstva belog luka poznatog kao moćnog prirodnog antibiotika.

On se koristio u tradicionalnoj medicini za lečenje brojnih bolesti. Pre 5.000 godina koristili su ga Egipćani, Arapi, Grci, Rimljani, Asirci, Jevreji i brojne druge kulture. Pitagora ga je zvao „kralj začina“.

Ali da li ste znali da konzumiranje belog luka na prazan stomak ima efekta u lečenju i prevenciji brojnih bolesti?

Naučno je dokazano da beli luk ima jača svojstva kada se pojede na prazan stomak jer bakterije ne mogu da se odbrane od njega.

Beli luk sadrži više od 400 različitih mineralnih komponenti i antioksidanata koji imaju brojna pozitivna terapeutska svojstva.

U belom luku se nalaze brojna azotna jedinjenja, kaliju, silicijum, fosforna kiselina, vitamini C, D i B, natrijum, etarska ulja, selen, kalcijum, magnezijum, sumpor, fitosteroli i brojne druge prirodne supstance.

PROČITAJTE JOŠ: OSTAVITE BELI LUK DA PROKLIJA I DOBIĆETE LEKOVITO ČUDO ZA ORGANIZAM: evo koje opake bolesti leči proklijali beli luk

 Izvor:

Ako želite da se što manje osećate na miris belog luka, progutajte ceo čen sa šoljom jogurta.  Međutim, treba da znate da se alicin, fitoncid kojim je bogat beli luk, oslobađa prilikom mehaničkog uništenja biljaka, npr. mlevenjem ili sečenjem čenova belog luka.

Alicin ima jaka bakteriostatska svojstva i leči infekcije mnogo brže. Beli luk može da se izbori i sa fungalnim infekcijama što ga čini moćnijim od svih modernih antibiotika.

PROČITAJTE JOŠ: OPASNO PO ZDRAVLJE! EVO KADA MORATE DA IZBEGAVATE BELI LUK!

Konzumiranje glavice belog luka dnevno može u velikoj meri da poboljša vaš organizam, može da normalizuje vašu crevnu floru i da stimuliše imuni sistem.

Evo koje su najneverovatnije zdravstvene pogodnosti belog luka:

 • Ubija veliki broj bakterija
 • Ima antizapaljenska svojstva i smanjuje krvni pritisak
 • Sprečava začepljenje i starenje perifernih i glavnih arterija
 • Ponaša se kao antikoagulans, razređujući krv i sprečavajući formiranje opasnih trombova, što smanjuje rizik od nastanka srčanog ili moždanog udara.
 • Efikasno leči prehlade i ponaša se kao prirodni antibiotik
 • Smanjuje sintezu triglicerida u jetri što sprečava razvoj ateroskleroze i pomaže u sprečavanju nastanka srčanih bolesti
 • Smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi
 • Povećava sposobnost organizma da se izbori sa štetnim uticajima okoline pošto jača imuni sistem
 • Preporučuje se za lečenje poremećaja nervnog sistema

Prilagođeno sa: Webtribune

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije