Čaj od gloga je idealan za ljude koje se teže razbuđuju dok je čaj od divljeg šipka sa medom odličan izbor za punjenje energijom i savršen je za uvod u dan učenicima i studentima.

Kafu nikada ne bi trebalo piti na prazan želudac, jer od nje tada može biti više štete nego koristi. Naime, tada se u želucu pojačano izlučuje hlorovodična kiselina koja odlazi dalje kroz probavni trakt i povećava rizik od razvoja čireva, gastritisa, sindroma iritabilnih creva...

Poznato je da kafa deluje na rast nivoa kortizola u telu, a posebno ako se popije natašte. Povećan nivo tog hormona doprinosi osećaju stresa i teskobe. Hrana pre kafe će ublažiti taj učinak. Zato, ako već pijete kafu, najpre pojedite nešto.

Tobias van Schneider, dizajner iz Nemačke, prestao je da pije kafu, kafu je zamenio čajem.

Kliknite OVDE da pročitate kakav osećaj donosi kad se kafa zameni ovim čajem!