Često poželimo da naša kuhinja izgleda poput kuhinje profesionalnih kuvara koji vode popularne emisije. Možda nije moguće da priuštimo profesionalnu opremu, ali uz nekoliko ideja kuhinja može da deluju luksuznije i skuplje.

Bela boja

Bela boja pored toga što daje vizuelnu širinu, obezbeđuje i luksuzan utisak, čistog i svedenog ambijenta. Uz pomoć dekorativne lepljive folije promenite izgled vaših kuhinjskih frontova.

Čist frižider

Iako su magnetići i sličice drage uspomene koje nas često odvode na daleke desinacije ili podsećaju na putovanja, mnoštvo detalja na frižideru, zidovima i uopšte ravnim površinama nikako ne deluje smirujuće, a samim tim ni luksuzno. Odložite ih u neku kutiju za uspomene, a vaš frižider neka zablista.

Atraktivne ručice

Kuhinjski nameštaj je podjednako atraktivan kao i oprema: armature i ručice čine njegov doživljaj potpunim. Zamenite stare ručice novim, prema vašem stilskom izboru - neka budu rustične, moderne ili klasične.

Nove armature

Stare kuhinjske slavine ne deluju uvek privlačno, čak iako ih izribate i očistite temeljno. Danas su mnogi atraktivni modeli pristupačni u specijalizovnaim prodavnicama za kuhinju i kupatilo.

Rasveta

U svakom ambijentu rasveta ima ključan značaj kada je u pitanju atmosfera. Dodajte male zidne ili stone lampe koje će davati lokalno svetlo i time intimniju atmosferu.

Ideje za uređenje kuhinje u skladu sa ovim savetima pogledajte u našoj galeriji slika!

Shutterstock Promenite detalje i vaša kuhinja će izgledati luksuznije!

Izvor: Lepa&Srećna