Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko košta nova kuhinja: sve o izboru materijala i modela za potpunu adaptaciju kuhinje (FOTO + SAVETI)

Da li želite da potpuno promenite kuhinju? Evo kako treba da započnete svoje radove, koji materijal da izaberete i koliko kuhinja rađena po meri može da vas košta...

  Izvor: Foto: Shutterstock, Profimedia

Ukoliko ste se odlučili za pravljenje nove kuhinje postoji par koraka koje treba da učinite kako bi krajnji rezultat bila kuhinja kakvu ste poželeli!

PROČITAJTE JOŠ: Mala kuhinja: 5 sjajnih ideja za uređenje + 10 saveta za dobru organizaciju

Da bi znali šta vas može očekivati prilikom izvođenja nove kuhinje, kao i koliko košta njena izrada po meri, pročitajte kratak postupak i cene.

1. Projektovanje

Najbitniji korak prilikom pravljenja kuhinje jeste njena dobra organizacija. Oblik kuhinje zavisi od dimenzija prostorije. Najčešće su kuhinje u obliku slova "L". To znači da su kuhinjski elementi raspoređeni duž dva zida koja se spajaju u uglu. Pored ove, postoje jednoredne, dvoredne i kuhinje u obliku slova "U".

Dimenzije jednog kuhinjskog elementa su uglavnom 60×60 centimetara. To znači da je ovaj prostor potreban za smeštanje frižidera, šporeta, sudopere i mašine za suđe. Naravno, dimenzije mogu da budu i manje u zavisnosti od odabranog električnog elementa ali ovaj modul dimenzija 60×60 vam može poslužiti za organizaciju u prvom trenutku. Ukoliko je prostor za ugradnju kuhinje mali – pogledajte kako organizovati kuhinju dužine svega 1,8 metara.

PROČITAJTE JOŠ: Saveti arhitekte za kuhinju po meri: kako funkcionalno organizovati sve kuhinjske elemente u 4 kvadrata

  Izvor:

Visina donjih elemenata kuhinje se postavlja na visinu od 85 do 90 cm dok je prostor između donjih i gornjih elemenata uglavnom 60 centimetara. Raspored kuhinjskih elemenata nacrtajte na papir ili zid i obeležite potreban položaj struje za svaki od projektovanih kuhinjskih elemenata. Moguće je da ćete morati pred postavku pločica doraditi položaj utičnica u kuhinji. 

SVE O IZBORU PLOČICA, MATERIJALA I CENI NOVE KUHINJE PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI! 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije