Drage mame, šator je jedna od najzanimljivijih igračaka koju deca obožavaju! I mi smo kao deca uživali praveći sami šatore, prekrivajući sto i stolice i igrajući se u zamišljenom šatoru satima.

Šator je definitivno najtraženija i najpopularnija dečija igračka u poslednje vreme, i ne samo što je praktičan i što odgovara uzrastu od jedne pa do deset godina, šator je i sjajan detalj kada govorimo o enterijeru i uređenju dečije sobe. Pogledajte kako da po principu uradi sam ulepšate kutak svog mališana sa vrlo malo sredstava:

Ako mislite da vam za ovaj poduhvat treba mnogo novca, varate se! Šator za svog mališana možete napraviti i za manje od 400 dinara - dovoljno je da kupite štapove koji vas neće koštati više od 100 dinara po komadu a sigurna sam da sve ostalo imate u kući!

A šta vam treba?

Štapovi - 3 ili 4 komada i možete ih kupiti na pijaci. Ili da, kao ja, guglate “drveni štapovi“ i onda poručite da vam stignu na kućnu adresu.

Platno - sigurna sam da svako ima neko staro i neupotrebljivo platno koje je spremno da zasija novim sjajem i ukrasi sobicu vašeg mališana. Naravno, uvek možete da kupite neki od popularnih dečijih dezena koji se kreću od 300 dinara po metro kvadratnom pa na više, u zavisnosti od kvaliteta tkanine. Bilo da se odlučite za stro platno ili novu tkaninu računajte da će vam trebati dva do tri metra materijala.

Kanap kojim ćete vezati štapove - sigurna sam da svako ima nekakav kanap u kući

Dekoracija po želji.

Ako se odlučite za kupovinu novog šatora, to vas može koštati i više od 10.000 dinara!

A zašto onda da ne pokušate sami? Ustvari ne sami, neka vam pomogne vaš mališan! Pravljenje šatora će sigurno potrajati malo duže ukoliko vam vaš mališan pomaže ali garantujem vam da ćete uživati! I ne samo to, imaćete divnu uspomenu!

Izvor: Mondo