U idealnom slučaju, kupatilo treba da bude mesto gde ćete se osećati opušteno na kraju dana ili provesti vreme ujutru, nakon buđenja. Neuredan prostor u kupatilu može da vam pokvari raspoloženje i da znatno utiče na vašu organizaciju. Postoji nekoliko stvari koje obavezno treba da izbacite iz kupatila.

1. Lekovi

Mnogi koriste ormarić pored ogledala za lekove, ali stručnjaci za uređenje doma savetuju da pronađete drugo rešenje. Bez obzira na to koliko često ga čistite, kupatilo je puno bakterija, koje možete uneti zajedno sa tabletama koje pijete. Takođe, vlaga može da utiče na kvalitet lekova i ambalaže, pa je svakako bolje da ih čuvate u frižideru ili nekoj drugoj prostoriji.

2. Stara kozmetika

Sigurno imate nekoliko bočica sa puderom koje su poluprazne ili karmine koje više ne koristite, ali ih iz nekog razloga čuvate. Jednom u tri nedelje odvojite vreme za čišćenje kupatila i oslobodite se svih ovih starih bočica koje sakupljaju prašinu. Takođe, kupke ili šamponi koje držite u tuš kabini i stalno obarate definitivno treba da završe u kanti za otpatke.

3. Istrošeni peškiri

Osim što ne izgledaju privlačno i kvare vam enterijer, stari peškiri nemau nikakvu funkciju. Pored toga, sporije se suše nego novi, pa će doprineti bržem razvoju gljivica ili bakterija.

4. Hotelski dodaci za higijenu

Sigirno volite da ponesete male higijenske komplete iz hotela koje ste dobili na poklon, ali mala je šansa da ćete ih ikada iskoristiti. Takođe, kvalitet tih proizvoda može da bude nepoznat, pa bi trebalo da budete posebno oprezni.

5. Uređaji za kosu

Fen ili peglu za kosu ne bi trebalo da držite u kupatilu, kako biste sprečili opasnost od kvara i oštećenja uređaja. Ovo je posebno važno ako su uređaji stari, imaju problematične kablove ili dugmiće.

Pogledajte i 3 načina kako da upotrebite kokosovo ulje u kući.

BONUS VIDEO:

Čišćenje klima  tiktok/@that_cleaningguy

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.