Prema feng šui stručnjacima, biljke mogu da povećaju produktivnost ili privuku pozitivnu energiju u dom. Za spavaću sobu se savetuje da odaberete one koje privlače ljubavnu energiju i romantiku.

Ako u prostoriji imate dosta drvenih elemenata, biljke će se savršeno uklopiti i stvoriti energiju rasta i razvoja. Pazite da ne preterate i da ne napravite malu džunglu u spavaćoj sobi. Birajte manje biljke, koje neće zauzeti previše mesta u sobi.

1. Bostonska paprat

Veruje se da ova biljka može da poveća energiju koja se odnosi na rast porodice i međuljudske odnose. Raste bujno i ima prelepu zelenu boju, pa se smatra dobrim izborom za spavaću sobu. Posebno, lučno lišće ima graciozan izgled koji mu daje umirujući duhovni kvalitet.

Bostonska paprat
Foto: Shutterstock Bostonska paprat

2. Orhideja

Orhideja simbolizuje lepotu, sreću u porodici, superiornost i perfekcionizam. Može da se nađe u raznim bojama, ali smatra se da ljubičaste orhideje donose najviše sreće. Ona će zračiti pozitivnom energijom, a stručnjaci preporučuju da je držite baš na noćnom stočiću, pored kreveta.

orhideje-min.jpg
Shutterstock  Orhideja

3. Bambus

Bambus u feng šui kulturi predstavlja rast, nove početke i porodičnu harmoniju. Postavite bambus u blizinu ulaza u spavaću sobu ako želite da privučete pozitivnu energiju u život. Najbolje je da se opredelite za dve stabljike, približnog izgleda, koje će simbolisati uravnotežen odnos između vas i vašeg partnera.

Pogledajte i feng šui pravila za uređenje bašte.

BONUS VIDEO:

Unutrašnje uređenje TikTok/wafaghaoui_designs

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.