Održavanjekuhinje na pravi način zahteva da je frižider uvek čist i da nema neprijatne mirise od ostataka hrane ili zaboravljenih namirnica.

Ako na policama imate mnogo proizvoda, verovatno ne stižete da proverite da li je nekima istekao rok trajanja i treba li da ih se oslobodite. Zato je ponekad neophodno da posegnete za brzim rešenjem, nečim što će neutralisati neprijatne mirise odmah, kako biste mogli još da odložite raspremanje i temeljno čišćenje frižidera.

1. Mlevena kafa

Uzmite jednu kesicu kafe, od 100 grama i naspite je u teglu ili veću šolju. Ostavite je u uglu frižidera i primetićete več prilikom sledećeg otvaranja da su mirisi ublaženi. Ta jedna kesica kafe će vam biti korisna oko 7 dana.

2. So ili šećer

Sipajte 50 grama soli ili 50 grama šećera na tacnu. Smestite tacnu na najnižu policu u unutrašnjosti frižidera i ispariće čak i neprijatan miris luka ili neke slične namirnice intenzivnih aroma.

3. Citrusi

Odsecite polovinu limuna (ili pomorandže), a onda ga usitnite na kriške. Spustite ih na tacnu i smestite u frižider. S vremena na vreme možete da ispomerate parčiće limuna, kako biste pojačali aromu. Prijatan miris limuna će preovladati i doprineće otisku svežine i urednosti u kuhinji.

Pogledajte i zašto ljudi stavljaju wc papir u frižider.

BONUS VIDEO:

Sređivanje frižidera  Tiktok/@honeybobabeara

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.