Eterična ulja mogu da učine vazduh u prostoriji dosta prijatnijim. Ako vam smeta kada je suv ili imate neku vrstu problema sa disanjem, pokušajte da upotrebite ulja koja imaju prijatnu aromu i mogu da pomognu kod suzbijnja bakterija u vazduhu. Najbolje je da ih upotrebite u difuzeru. Sve što treba da uradite je da dodate vodu i nekoliko kapi eteričnog ulja. Najpre počnite sa malom količinom (1 do 2 kapi), a zatim nastavite sa 4 ili 10 kapi.

Eterično ulje lavande pročistiće vazduh i pomoći vam da se potpuno opustite i izborite sa stresom. Ima veoma intenzivan, prijatan miris i pomoći će vam da lakše zaspite uveče. Eterično ulje limuna ili grejpfruta će pomoći da se bakterije i zagađivači u vazduhu uklone, a doprineće i energičnom raspoloženju.

Eterično ulje za difuzer
Foto: Shutterstock Eterično ulje za difuzer

Eterično ulje nane ima antiseptička svojstvam stimuliše energiju i smanjuje umor, a može da pomogne i kod začepljenog nosa i problema sa disajnim putevima. Ulje čajevca će najbolje ukloniti neprijatne mirise iz kuće. Možete da ga koristite u difuzeru, ili da ga pomešate sa belim sirćetom i prskate po prostoriji.

Odaberite ulje po svojoj meri i ulepšajte sebi trenutke odmora kod kuće.

Pogledajte i drevno ulje koje briše akne.

BONUS VIDEO:

Kako da napravite prirodno sredstvo protiv komaraca TikTok/grassfedmama

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.