Na Instagram profilu slavne Viktorije Bekam i njenog, još popularnijeg muža Dejvida povremeno osvane fotografija načinjena na ulazu u kuću. Oboje su milioneri i mogli bi da sebi priušte ulazna vrata kakva god žele, zar ne?

Pritom je Viktorija i čuvena kreatorka, a i Dejvid je svašta naučio o estetici budući da se pored fudbala mnogo bavio reklamama i modom. Naravno da svako obrati pažnju i na njihov dom - kakva su vrata odabrali za svoje porodično gnezdo?

Verovali ili ne, ona su crne boje i potpuno su mat. Koliko god da su nas feng šui učitelji savetovali da se za ulazna vrata odabere crvena boja, po mogućstvu lakirana do visokog sjaja, Bekamovi ih nisu "poslušali".

Crvena ulazna vrata, navodno, privlače novac, ali ni kod nas ova boja nije baš česta mada svi priželjkuju bogatstvo. U Srbiji se mahom ugrađuju bela vrata, posebno u poslednje vreme. To je detalj koji, čini se, ljudi usklađuju sa bojom prozora i ramova, a oni su obično beli.

Stručnjaci, međutim, staju na stranu Bekamovih. "Njihov dom je klasičan i odlično mu pristaju crna ulazna vrata, sa peskiranim staklom i ukrasima od metala", objašnjava dizajnerka Suzan Korvo. 

Prema istraživanjima jednog američkog sajta koji oglašava prodaju nekretnina,kuće sa crnim ulaznim vratima postignu, u proseku, za više od 6.000 dolara veću cenu. Ovaj podatak objašnjava Teš Bredli, stručnjak za psihologiju boja. 

ulazna vrata-min.jpg
Shutterstock  

"Ljudima takav dom deluje veoma elegantan, klasičan, odaje osobe sa osećajem za stil", smatra Teš. Ona tvrdi da je baš zato i Viktorija Bekam odabrala ovakva vrata. "Moguće je da se kupcima sviđa i taj, pomalo misteriozni osećaj kad ulaze da pogledaju takvu kuću."

"Glavno je pravilo da ulazna vrata treba da budu bar malo tamnija od kuće", tvrdi dizajnerka Suzan. "To ne mora da bude baš crna boja, ali ne savetujem ni belu. Razmišljajte o ulaznim vratima kao što birate ruž za usne - neka boja privlači pažnju i bude interesantna", preporučuje dizajnerka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna