Sa dočekom Pravoslavne Nove godine proteklog vikenda, praznična sezona je i zvanično završena.

To sa sobom donosi i svest da se bliži trenutak da raskitimo jelku i uklonimo novogodišnju i božićnu dekoraciju iz doma, sa terase, iz dvorišta.

Ovaj trenutak najteže pada deci i zaljubljenicima u praznične ukrase, ali sve ima svoj kraj! Da li znate kada je pravo, da ne kažemo krajnje vreme da se pozdravite sa jelkom i prazničnom dekoracijom?

Feng šui učenje kaže da ukrase i jelku ne bi trebalo držati dugo nakon praznika, jer to znači da "ostajete u prošlosti, umesto da idete u budućnost, u proleće koje dolazi". Generalno, ovo istočnjačko učenje smatra kako ne u kući ne treba držati ništa što je ispunilo svoju svrhu.

novogodisnji ukrasi (2).jpg
Shutterstock  

Prema nepisanom Feng šui pravilu, jelku bi navodno trebalo ukloniti do 18. januara.

Neki, pak, kažu da to zavisi od toga kada ste dekorisali kuću. Što više vremena prolazi, to je gore, jer se na svim tim ukrasima nakuplja prašina.

Naravno, ako vi tako želite, dekoraciju možete držati koliko god vam je drago, ali ako je u pitanju prirodna jelka, budite oprezni ako joj opadaju iglice ili je drvo vidno dehidriralo, naročito ako u blizini imate izvor struje. Takođe, ako osećate miris vlage oko jelke, krajnje je vreme da je raskitite i vratite prirodi. Pročitajte i kako smršati posle praznika.

BONUS VIDEO

5 feng šui grešaka u domu TikTok/neat.caroline

Tekst: Lepa&srećna/B.S.

Neki kažu da to zavisi od toga kada ste dekorisali kuću. Što više vremena prolazi, to je gore, jer se na svim tim ukrasima nakuplja prašina.