Svi već znamo da su bele patike apsolutni hit sezone, a dame zaljubljene u modu nose ih već godinama.

Uklapaju se uz farmerke i sve sportske kombinacije, ali se danas ova obuća nosi i uz odela i ženstvene haljine. Međutim, influenserke podsećaju da patike moraju da budu super-čiste da bi ove zanimljive stilske vratolomije zaista uspele.

Ništa strašnije nego da obučete crne pantalone i sako, a obujete patike na kojima se vidi da su nošene danima i da su skupile gomilu ulične prašine.

Postoje brojni načini za ćišćenje patika, a najlakše bi bilo, naravno, da ih ubacite u mašinu. Proizvođači sve češće upozoravaju da to nije najbolji način, jer se obuća danas pravi na sve brže načine i pranjem u mašini se može oštetiti.

pranje patika.jpg
Shutterstock  

Za ručno čišćenje, treba pripremiti odgovarajuće sredstvo, a jedna od popularnih britanskih tiktokerki ima odličan recept. "Moje patike moraju da svetle u mraku", kaže ona. U mešavinu za čišćenje, ona stavi pola kašike paste za zube, jednu kašičicu sode bikarbone i punu kašiku sredstva za pranje sudova - nerazređenog koncentrata!

Ova tri sastojka ona sjedini mešanjem, pa pomoću mikro krpe uzima pomalo mešavine i time trlja patike. Kad se cela površina dobro namaže, smesu valja ukloniti ispranom krpom i posušiti. Pogledajte kako to ona radi.

Tekst: Lepa&Srećna