Tropske temperature nas ponovo očekuju i lekari savetuju poseban oprez i izlazak napolje samo onima koji imaju preko potrebu. Prioritet nam je da što lakše podnesemo visoke temperature, a poslednje što želimo je da dodatno zagrevamo prostor. Ako nemate običaj ili mogućnost da jedete po restoranima, moraćete da kuvate, a uključivanje rerne neminovno će dodatno zagrejati prostor.

Evo nekoliko saveta za jednostavno, letnje kuvanje koje će vam olakšati život.

Predjelo koje se ne peče

Ko kaže da svaki obrok zahteva uključivanje rerne.  Obroke bazirajte na hladnim supama, sirovim jelima i raznim salatama.

Lagani obroci

Lagani obroci su prioritet za zdravlje čak i ukoliko vam ne smeta previše da se znojite pored upaljene rerne.Pripremite lakše verzije uobičajenih jela. Dodajte puno povrća u jela s testeninom ili rižom kako biste smanjili količinu škroba. Napravite rižu sa spanaćem, paprike punjene sirom ili rezance od tikvica. Jedite sendviče bez namaza sa zelenom salatom i paradajzom.

Skratite vreme pripreme jela

Kupujte polupripremljena jela i tako ćete manje vremena provesti u kuhinji. Kupujte već iseckane namirnice i kada dođe vreme za kuvanje pola posla već će biti gotovo.

Desert bez pečenja

Brojni su recepti za deserte bez pečenja koji imaju perfektan ukus. Mi vam predlažemo kolač sa mlevnim keksom koji se ne peče, voćne salate, smutije i frapee.

Spremite obrok za više dana

Ako ste već rešili da palite rernu onda napravite veću količinu hrane kako biste izbegli svakodnevno kuvanje. Sve što ne planirate da jedete tog dana odložite u frižider.

Kuvajte na otvorenom

Ako imate dvorište idelano bi bilo da ručak napravite na roštilju. To može biti grilovano povrće, ili ako baš želite nešto od mesa. 

  Izvor: Lepa&Srećna