Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POŽUTELA PLASTIKA IZGLEDAĆE KAO NOVA: Izbelite čak i stare utičnice, prekidače, da se sve blista

Bez ribanja, struganja i muke!

  Izvor: Youtube / Odd Experiments

Požuteli prekidači, utičnice kao i razni drugi predmeti po stanu od nekad bele plastike izgledaju toliko ružno da se često izlažemo trošku da kupujemo nove mada su oni potpuno ispravni. To se najčešće dešava kad okrečimo stan, pa treba vratiti poklopce koje su majstori skinuli. Staro na novo - ne ide, mislite vi?

Možda će vas zanimati

Isto važi za kutije za zvonca, male kućne aparate, klima uređaje. Važno je samo da mogu da se razmontiraju, tj. da skinete plastične elemente koje ćete lako očistiti. Treba da znate da svi ovi, naizgled dotrajali, predmeti mogu ponovo da izgledaju tip-top. Za to su vam potrebni 6% hidrogen i malo strpljenja. Kupite veću bocu, ali ne brinite zbog početnog troška, jer ovaj hidrogen možete koristiti više puta. 

Sve plastične predmete koje želite da izbelite prethodno operite od prašine i prljavštine toplom sapunicom i isperite mlakom vodom. Sada sipajte hidrogen u providnu staklenu ili plastičnu posudu i u njega spustite predmete koje čistite.

Možda će vas zanimati

Poklopite i iznesite na sunce - na terasu, u dvorište ili na prozorsku dasku (u ovom slučaju, dobro obezbedite posudu da ne može da padne). Ostavite da tako sve stoji oko šest časova na sunčevoj svetlosti. Ne brinite, i ako ostanu duže, ništa se neće pokvariti.

Izvadite plastiku, isperite i osušite, a hidrogen vratite u bocu i obeležite za naredno korišćenje. Naravno, i njega kao i druge hemijske preparate, držite na bezbednom mestu, van domašaja dece i kućnih ljubimaca. 

Videćete - plastika će biti kao nova!

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije