Dok se spremamo i šminkamo u žurbi dešava se da nam sve ispada iz ruke, pa i šminka. Ako baš četkica od maskare padne na košulju, posteljinu ili tepih, nije lako ostati pribran posebno ako smo u trci s vremenom. Sapun i voda ne deluju, ali ove tvrdoglave fleke ipak nisu svemoguće. Evo nekoliko saveta kako da uklonite mrlje čak i od vodootporne maskare.

Kako ukloniti maskaru s odeće?

Upotrebite vlažnu maramicu za uklanjanje šminke. Pritisnite maramicu na fleku, a nakon toga utrljajte tečni deterdžent za pranje veša. Možete i da stavite malo losiona za skidanje šminke koji ne sadrži ulje na fleku i trljajte dok je ne uklonite.

Kako s kauča očistiti mrlje od maskare?

Pomešajte pola kašike tečnosti za sudove sa jednom šoljicom vode. Čistu belu krpu natopite sa ovom tečnošću i pređite preko fleke. Postupak ponavljate sve dok fleke ne nestane.  Ovu metodu koristite samo za presvlake na kojima je nije naznačeno da smeju da se tretiraju isključivo hemijskom čišćenju. Ako jeste onda je i najbolje da je tamo i odnesete, pa da se stručnjaci postaraju za to. Naglasite od čega je mrlja nastala, kako ne bi bilo nikakvih rizika.

 Izvor: Lepa&Srećna