Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sobne biljke

KAKO PRAVILNO UZETI PELCER BILJKE NOVCA DA DONESE BOGATSTVO: najbolji način da rasadite zlatni bršljan (VIDEO)

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Kako treba uzeti pelcer biljke novca da bi ova zelena lepotica zaista delovala tako i, prema drevnom predanju, privukla obilje i blagostanje u dom?

Izvor: Foto: Shutterstock

Zlatna puzavicaEpipremnum aureum omiljena je svim ženama u Srbiji, piše Lepa & Srećna.

Ova prelepa puzavica poznata i pod imenom "đavolji bršljan" ulepšava svaki kutak a svakako je treba držati u kući i zato što prečišćava vazduh.

Verovali ili ne, ova skromna zelena biljka koju je tako lako gajiti koristi se i za detoksikaciju zgrada jer je u stanju da ukloni formaldehid iz vazduha. Ne zaboravite da time počinjete i svoj sopstveni detoks jer se upravo prečišćavanje organizma obavlja preko disanja. Zato je čist vazduh u domu kao i u poslovnom prostoru neprocenjiv.

Izvor: Foto: Shutterstock

Da li su znali za sva ova čudesna svojstva zlatne puzavice na Indijskom potkontinentu kad su je prozvali biljkom novca? Vrlo je moguće da su vastu eksperti, drevni znalci tajnih veština, uspevali da osete količinu pozitivne energije koju ona donosi i zato joj dali ovaj naziv.

Kako je uspevala da opstane i u najtežim uslovima i rasla čak i sa vrlo malo svetlosti, stekla je i ne tako popularni nadimak "đavolji bršljan".

Povezane vesti

A kako treba uzeti pelcer da bi ova zelena lepotica zaista delovala tako i, prema drevnom predanju, privukla obilje i blagostanje u dom?

Smatra se da nije dobro održavati samo jednu "lijanu" koja izduženo raste preko polica, garnišni i sličnih detalja u stanu. Od nje je bolje uzeti pelcere za novu biljku i posaditi ih kad puste prve korenčiće.

Izvor: Foto: Shutterstock

Kako se pelceri uzimaju detaljno je prikazano u video klipu - pogledajte kako treba odvojiti list po list i prikupiti mnoštvo pelcera.

Najvažnije je da pratite uputstvo o mestu na kojem se puzavica seče - uz list treba da se ukaže i mesto gde biljka ima potencijal da pusti novi izdanak. 

Izvor: Foto: Shutterstock

Pripremite novu saksiju sa bogatom zemljom, pa čim pelceri oforme tanke korenove, zasadite svoju biljku novca!

Kako treba uzeti pelcer biljke novca da bi ova zelena lepotica zaista delovala tako i, prema drevnom predanju, privukla obilje i blagostanje u dom?
Izvor: LepaiSrecna

Izvor: Lepa & Srećna

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...