Zlatna dekoracija u vrhu je trendova za ukrašavanje enterijera pred novogodišnje i božićne praznike, piše Lepa & Srećna.

Uz malo veštine, lako ćete je kombinovati i u modernom domu, uređenom u elegantnim crnobelim kombinacijama i dominantno sivim tonovima, ali i u tradicionalnom enterijeru gde preovlađuju zemljani tonovi.

Predstavljamo vam ideje koje će vas inspirisati da odaberete pravi stil i praznike proslavite u kutku uređenom s puno ukusa i topline.

Zlatne kugle

Od zlatnih jabuka iz vrta Hesperida pa sve do danas, nema lepšeg simbola bogatstva, mira, luksuza pa i besmrtnosti! Ako se odlučite da u vašoj dekoraciji preovlađuju zlatne kugle, to nipošto ne znači monotoniju i jednoličnost. Odaberite raznovrsnu obradu površine - glatke, ukrašene šljokicama ili u teksturi "disko-kugle" - igra ovih površina biće dovoljna da vaš praznični dom diskretno svetluca.

Kliknite OVDE da pogledate kako izgleda zlatna jelka i kako sami da napravite zlatne ukrase!

PageBreak

Možete i sami da date poseban pečat običnim kuglama - zamotajte ih u zlatnu mrežu ili ukrasite zlatnim perlicama - personalizujte ih ličnim inicijalima.

Zlatni detalji

Bogatstvo oblika takođe može da razigra monohromatsku prazničnu dekoraciju. Neka vaša jelka bude ukrašena geometrijskim modernim ukrasima u zlatnoj boji ili vretenastim visuljcima u retro stilu. Uvek će dobro doći atraktivne zlatne zvezde, a sitniji detalji u vidu mašni, perli i sjajnih tračica učiniće dekoraciju još bogatijom.

Tri boje zlata

Neobičan i moderan efekat postići ćete kombinovanjem bledozlatne i zlatnožute boje sa nijansom ružičastog zlata. 

Napravite ukrase sami

Ispletite kugle od trske ili kanapa, pa ih prelakirajte zlatnim lakom - imaćete jedinstven ukras!

Staklene kugle

Naročito neobičnu dekoraciju dobićete staklenim kuglama sa zlatnim punjenjem (od šljokica ili kuglica) ili sa zlatnim ornamentima koje pokrivaju samo deo kugle.

Zlatna jelka

Ako ste ljubitelj efektnih rešenja, odlučite se za grandiozan korak - neka cela jelka bude zlatna. U tom slučaju, idealno je da ukrasi budu u jednoj boji.

Kako treba da kombinujete zlatnu dekoraciju sa drugim bojama - pogledajte OVDE!

NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA, NAJLEPŠE IDEJE I UKRASI ZA NOVU GODINU: zlatna boja je u trendu, evo kako da je kombinujete
LepaiSrecna 

PageBreak

Zlatne dekoracije u minimalističkom stilu

I u skandinavskim i minimalističkim enterijerima možete uživati u zlatnim dekoracijama. Odaberite jednostavne motive: šišarka obojena zlatnim lakom dobija poseban pečat ako je pokrijete staklenim zvonom!

Umesto jelke, možete napraviti i centralni aranžman od džinovske staklene činije sa mirišljavim svećicama i zlatnim perlicama. 

Zlatno zvonce najaviće dolazak srećne Nove godine!

Ako ste vešti, napravite sami mini jelku od zlatnih kuglica i ubacite u aranžman s krupnim tamnozlatnim kuglama i belim orhidejama.

Kako kombinovati zlatnu s drugim bojama?

Nećete pogrešiti i ako zlatnoj boji obezbedite moćan kontrast - klasičan i nepogrešiv recept je jarkocrvena boja, što jasno pokazuje ova divna tamnozelena jelka i crveni cvetovi božićne zvezde.

Međutim, ako volite i da probate vrlo moderne i neobične varijante, odaberite hit kombinacije - zlatna sa teget ili zlatna sa crnom - uđite u Novu godinu spremni na sve novosti koje će vam ona doneti.

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Ideje za novogodišnje kićenje najlepše je prvo prelistati u galeriji slika! Počnite sledeću godinu u zlatu!