Svi koji vole prostrane kuće koje odlikuju slobodan prostor i svetle prostorije oduševiće se, a ne sumnjamo da će vam se najviše dopasti magičan raspored prostorija, piše Lepa & srećna

Ovaj dom uje izveden u tri nivoa, a od podruma do potkrovlja sadrži 4 stambene jedinice. Prednji izgled kuće pleni! Uz neobične prozore sa zelenim kapcima, tu su 3 velika staklena otvora koja su od presudne važnosti za osvetljenje doma. Uz to, iz prizemlja se kroz njih u punom svetlu vidi prelepi bazen.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE MODERNE KUHINJE ZA 2018. GODINU: savršene boje, kuhinjski elementi i detalji za svaki stan (FOTO)

Kuća je oličenje sklada, jer su boje, materijali, nameštaj i osvetljenje birani tako da se stapaju međusobno. Osvetljenje na plafoni i podu, kao i lusteri neobičnih oblika daju prostoru posebnu čaroliju, a za njihov dizajn zadužena je italijanska kompanija Artemide. Ne samo da je ova kompanija svetski lider na tržištu osvetljenja, već su njeni višestruko nagrađivani dizajneri imali čast da im dela budu izložena u poznatim  svetskim muzejima moderne i primenjene umetnosti. Uz to što je prava ikona savremenog dizajna, pleni filozofijom da osvetljenje može i mora da poboljša život čoveka a ne samo da ulepša prostor.

U prelepoj Kazi u ulici Ticijano (Casa in via Tizziano, Bologna, Italy, 2015 - projekat potpisuje arhitekta Andrea Trebbi), stručnjaci iz kompanije Artemidenaglasili su centralni fokus, odnosno glavni zid u dnevnoj sobi specijalno osmišljenim plafonskim osvetljenjem, dok koktel stočić pored garniture za sedenje krasi neobičan viseći luster. Motiv je jednostavan viseći lampion koji ponavljanjem daje ritam dominantno beloj prostoriji. U uglu je izdvojen radni kutak, takođe osvetljen posebnom lampom u sličnom stilu. Kuhinja je izvanredno rešena. Plafonsko svetlo daje opšti ton, radni deo je funkcionalno pojačan lampama iznad i ispod visećih elemenata, a iznad stola za obedovanje je takođe jednostavan, minimalistički luster.   

Cela kuća je uređena u beloj boji - neko će možda reći da je ovo sterilan prostor, dok će ljubitelji minimalističkog stila imati idealnu inspiraciju. Zaljubili smo se u jedan detalj - potporni stubovi koji razdvajaju trpezariju od dnevnog boravka su sa jedne strane tapacirani i tako čine naslon klupe uz trpezarijski sto. Kako bi se napravila čarobna igra horizontala i vertikala, mnogi zidovi su rešeni ukrasnim linijama - savršeni kontrapunkt ovim potpornim stubovima.

Gde bi se to svetlost igrala lepše nego u ovakvom enterijeru... 

Slike najlepše kuće u beloj boji pogledajte u fotogaleriji!

Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Savršen raspored prostorija, detalja, igre svetla i oblika - ovo je kuća u koju ćete želeti da se uselite!