Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKULARNO RENOVIRANA STARA KUĆA: moderni građevinski radovi uz klasičan enterijer (KIJEV, UKRAJINA)

Moderni građevinski radovi u starom, klasičnom stilu čine ovu kuću zaista spektakularnom!

  Izvor: Foto: Intemporary Design Studio/ Promo

Intemporary Design Studio, pod vođsvom arhitekte Aleksandrine Lukač, renovirao je i potpuno redizajnirao jednu prelepu ukrajinsku kuću, staru 20 godina. 

Sledeći promene u životnom stilu vlasnika, tehnološke zahteve i inženjerska dostignuća, ova kuća je ne samo preuređena već i modernizovana na spektakularan način.

Poslednja "reč" tehnike primenjena je u kontroli klima-uređanja, ventilaciji, kanalizacionom sistemu kao i pri izvođenju izolacijskih radova. 

Povezane vesti

Smeštena u kijevskom okrugu u Ukrajini, kuća sada poseduje novu izolovanu fasadu i krovne crepove.

Plafon, stepenice, krovna konstrukcija, oblici prozora i vrata su potpuno izmenjeni, čime je povećan volumen same kuće, tako da je sam prostor postao funkcionalniji. 

  Izvor:

Projekat kojim je ovaj dom postigao svoju funkcionalnost je podrazumevao ugrađivanje zasebne oblasti za kućne aparate, i podizanje visine potkrovlja. Ovim se postigao dodatan prostor za  terase, koje su prema novom planu arhitekta produžene oko same građevine. 

  Izvor:

U fazi projektovanja, dizajneri su uzeli u obzir sve zahteve klijenata, a oni su želeli da se u novom enterijeru vidi i njihova ljubav prema Francuskoj! Zato ovaj dom oživljava uspomene na godine života koje su proveli tamo, i njihovu želju da popune svoje živote atmosferom koja predstavlja zadovoljstvo i komfor u isto vreme. 

  Izvor:

Kako bi napravili dodatnu perspektivu i dubinu u prostoru, vrata i prozori su uvećani, a klizna vrata su ostakljena.

Povezane vesti

Kontrastne boje u različitim funkcionalnim područjima prostora, podražavaju značenje i emocionalni teret koji je u dubokoj vezi sa stilom kuća u Francuskoj, s njihovim kontrastima i razlikama u boji, koje dodatno naglašavaju prostorno planiranje površine sprata.

  Izvor:

Istovremeno, dizajneri su koristili boje kao ujedinjujući element, dok se u formi detalja i akcentovanih tonova ponavljaju u različitim sobama.

Struktura fasade, koja je  nekada bila bazirana na konstrukciji unutrašnjeg prostora kuće,  sada komunicira sa pejzažom i dvorištem.

  Izvor:

Svaka soba je osmišljena tako da se klasičan dizajn razvija u različitim bojama koje su pomalo i neuobičajne za stari francuski stil, a opet podsećaju na njega. Tako je za spavaću sobu odabrana neobična plava boja koja umiruje i oplemenjuje ovaj prostor, a za kupatilo zanimljiva braon boja. 

  Izvor:

Prilagođeno sa: Dizajn doma

JOŠ FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ FOTO-GALERIJI! 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije