Kada je prvi put posetila Marakeš decembra 1985. godine, Merien Loum-Martin je tražila način da tu i ostane.

Godinama nakon toga sa suprugom Gerijem počela je da dolazi u Maroko i tako otkrila Palmeraie – mesto s desetinama hiljada raskošnih palmi, koje je predstavljalo pravu pustinjsku oazu u tom delu Maroka.

PROČITAJTE JOŠ: Orijentalno kupatilo

Ali nešto je tu nedostajalo, te su Merien i Geri rešili da udruže svoja iskustva iz arhitekture. Ona je do tada projektovala luksuzne vile, a on je negovao tradicionalan pristup u uređenju enterijera. 

Tako je nastao "Jnane Tamsna hotel" u Maroku, koji nudi elegantnu arhitekturu, diskretno gostoprimstvo i mir, baš po željama zahtevnih putnika.

Kombinovanje svetlih i tamnih tekstura: orijentalni stil u enterijeru
LepaiSrecna Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

On predstavlja ugostiteljsku koncepciju po principu individualnih kuća raspoređenih u bašti. Enterijer obiluje mešavinom orijentalnih, afričkih i evropskih detalja, o kome se danas često govorio kao o "neomarokanskom stilu". On podrazumeva korišćenje prirodnih materijala i tradicionalne tehnike kombinovanja svetlih i tamnih tekstura da bi se dobio osećaj harmonije. 

Tekst: Ivana Vušković

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Kontrast svetlih i tamnih tekstura u enterijeru „Jnane Tamsna hotela” stvaraju osećaj harmonije i tople domaće atmosfere. Tako je stvorena prijatna oaza za opuštanje i razmišljanje, uređena u marokanskom stilu najnovije epohe.