Priznaćete i sami: nijedan dom nije tako šik kao ona prelepa mansarda u Parizu u kojoj se odvija vaš najromantičniji ljubavni san...

Zašto ne biste napravili i od svog života avanturu i uredili svoj dom u duhu Grada svetlosti? Ako smo podstakli vašu maštu, dajemo vam i nekoliko zanimljivih ideja za kreiranje soba nadahnutih francuskom prestonicom, a pomoć stiže od dizajnerke Džesike Belanger.

Kako ona objašnjava, u modernom Parizu nema više perika i prenaglašenih krinolina, ali je ostala ljubav prema tradiciji. Naravno, reinterpretirana je u duhu modernih shvatanja, tako da donosi neponovljiv šarm.

PROČITAJTE VIŠE: 8 tajni skandinavskog uređenja enterijera

“Na čari pariskih stanova niko nije ostao ravnodušan, a ključnu ulogu igra to što Francuzi poklanjaju veliku pažnju detaljima kao i to što domovi ne dele samo jedan stil”, objašnjava Džesika.

Ova dizajnerka otkriva koja četiri faktora su neophodna da biste u dom uneli bar minimalnu dozu tog francuskog šika:

1. Sofisticirano nije skupo, a naročito nije sve što je skupo istovremeno i sofisticirano. Ako želite uglađeni stil kao u pariskom domu, vodite računa da sve bude uravnoteženo i da komadi nameštaja budu prilagođeni veličini prostorija. Naročito je važno da izbor odražava vaš lični ukus, a ne aktuelni glamur na dizajnerskoj sceni.

PROČITAJTE VIŠE: Stilska inspiracija za moderan stan: enterijeri za ljubitelje elegancije

2. Elegantni monohromni dizajn sve je popularniji poslednjih godina. Reč je vrlo svedenom stilu koji koristi rafinisanu paletu boja - uvek je reč o dva neutralna tona. Tako se dobija umirujući ambijent, ali ako dodate jednu do dve kontrastne boje, uz atraktivne teksture, dobićete prostor koji budi sva čula - o la la!

3. U francuskom domu oduvek se mogao naći i po koji komad nameštaja od metala, a ovaj trend je u 2015/2016. godini popularniji nego ikad. Vraćaju se zlato, bronza, mesing! Slobodno mešajte ove detalje i krenite do svog francuskog tavana po onu pozlaćenu činiju - dobiće novo mesto u vašoj dnevnoj sobi.

PROČITAJTE VIŠE: Princ Vilijam i Kejt napustili Kensingtonsku palatu: pogledajte Anmer Hol gde će živeti princeza Šarlota

4. Eklektiku svi smatraju hitom za 2015/2016. godinu, a Francuzi su je izmislili odavno. Moderno, tradicionalno, rustično i šik - mešavina svega toga je ono što čini njihove domove nezaboravnim.

JOŠ MALO INSPIRACIJE POTRAŽITE U NAŠOJ FOTO GALERIJI.

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Inspiracija Pariz: najlepša potkrovlja, jedinstvene dnevne sobe i izbor boja i detalja koji će vašem domu podariti divan spoj tradicije i modernog šarma!