Gornju borduru u visini od 10 cm izvedite takođe u plavim mozaik- pločicama, ali u dosta tamnijoj nijansi. Pod uradite u zelenkastim tonovima. Ogledalo postavite u širem ramu od ukrasnog mozaika, s lepim istočnjačkim motivom. Zalepite ga direktno na zid u već pripremljen otvor. Možete postaviti starinsku slavinu iz zida, s posebnom armaturom za toplu i hladnu vodu.

U ovakvim kupatilima možete i samo neke zidove obložiti keramičkim pločicama sa crvenim detaljima i neobičnim šarama, a ostatak uraditi u mozaik-pločicama.Uvek interesantno deluje gornja bordura u drugoj boji u odnosu na ostatak zida. I konačno, sve zidove možete ukrasiti geometrijskim šarama ili cvetnim motivima, koji se ponavljaju u ortogonalnom rasporedu i sadrže crvenkaste tonove, koji u vidu mozaika krase i gornju borduru i ram oko ogledala.

Umesto klasičnog lavaboa, postavite kameni lavabo s neobičnim motivima. Deo ispod njega obložite mozaik-pločicama i imaćete potpuno originalno rešenje. Specifične orijentalne detalje možete postaviti na zidove kupatila u vidu malih niša i ukrasiti ih dekorativnim tanjirima.

Milena Obradović,
dipl. inž. arh. samostalni umetnik,
član ULUPUDS-a

LepaiSrecna Kupatilo, malo carstvo u domu gde volimo da se osamimo u intimnoj, opuštajućoj atmosferi ne mora uvek da bude urađeno u klasičnom stilu. Zamislite samo pločice s atraktivnim zlatnim šarama... eto naznaka mističnog Istoka u našem kutku za relaksaciju.