U stanu živimo muž (penzioner), ćerka (student) i ja. Volim da šijem, muž je vešt u rezbarenju drveta, a ćerka uživa u muzici. Molim vas da mi pomognete da funkcionalno sredim stan.

Danica Ćaćić,
Kikinda

Ovim rešenjem pokušali smo pre svega da udovoljimo hobi potrebama svih ukućana. Jedina promena postojeaih pozicija zidova je rušenje malog hodnika kod kupatila i formiranje, sistemom gipsanih zidova, manje prostorije (1,6 x 1,2 m) koja predstavlja mini radionicu za vašeg supruga. Ona je odvojena od dnevnog boravka kliznim vratima čija je ispuna staklo (u donjoj zoni peskirano, a u gornjoj bistro), tako da nova prostorija ima dovoljno dnevne svetlosti.

Dnevni boravak je organizovan tako da omogućava nesmetano kretanje od ulaza ka svim ostalim prostorijama.

Kao posebno rešenje izdvajaju se police u okviru poledjine dvoseda i fotelje (visine 120 cm) koje  koncepcijski odvajaju centralni deo dnenvog boravka.

Tu se nalazi i vaša mašina za šivenje. U okviru spavaće sobe dobili ste radni sto koji vam omogućava pisanje i čitanje a odvojen je od spavaćeg dela (bračni krevet) visokom policom u sklopu uznožja kreveta.

Tu su duž celog zida police za knjige, a pored ulaza u sobu i garderobni plakar. Ćerkina soba dovoljno je velika da zadovolji potrebe učenja i druženja.

Deo za učenje ima radni sto sa visokim policama za knjige koje vizuelno pregradjuju prostor za odmor i druženje.

Željko Grijaković, dizajner i diplomirani inženjer