Poštovani Željko,

Potrebna nam je spavaća soba u malom stanu u koji uskoro treba da se uselimo. Mladi smo bračni par. Ako u planu stana zapazite još neko novo rešenje ili poboljšanje, bili bismo vam zahvalni za savet.

S poštovanjem,
Ivana i Marko Stanojević, Beograd 

Poštovani Ivana i Marko,

Analizom postojećeg stanja vašeg novog stana došao sam do nekoliko ideja koje ce doprineti većoj funkcionalnosti. Ispunjen je i osnovni zahtev – spavaća soba. Sve pomenute izmene ne traže velika ulaganja, što je uvek važno prilikom useljavanja u novi životni prostor. 

Predsoblje

Mali hodnik koji priliči manjem stanu. Iza vrata je planiran cipelarnik do plafona. Celom dužinom levog zida predviđena je kombinacija čiviluka, ogledala i plitkog garderbnog ormana za osnovnu sezonsku odeću i torbe. 

Dnevni boravak

Od velike i jedine sobe (postojeće stanje) formirane su dve funkcionalne prostorije: dnevni boravak i spavaća soba. Boravak je smešten pored trpezarijske zone i opremljen komfornom ugaonom garniturom i klubstolom. Nasuprot garniture je komoda sa zidnim policama za knjige i sl. Pozicija televizora omogućava gledanje iz trpezarije. 

Kupatilo

Malo ali potpuno funkcionalno: kada, lavabo, WC-šolja, vešmašina. Iznad vešmašine možete postaviti element s policama za peškire i sl. 

Kuhinja

Postojeći „tunelasti” kuhinjski prostor otvoren je i priključen ostalom delu stana uklanjanjem većeg dela pregradnog zida. Umesto zida, planiran je pult-šank koji razdvaja ali i povezuje kuhinju s trpezarijskom zonom. Kuhinja je dovoljne dužine za sve potrebne elemente i ugradnu tehniku.

Spavaća soba

Novoformirana prostorija ključna je za funkcionalnost i komfor stana. Na pregradni zid oslonjen je veliki garderobni plakar s kliznim vratima u ogledalu. Vrata sobe su klizna i prolaze između dela zida i leđa plakara. Vrata su u obliku rama sa ispunom od peskiranog stakla, koje propušta dnevnu svetlost.

Željko Grijaković,
dizajner i diplomirani inženjer

LepaiSrecna Uz dobru organizaciju prostora i minimalna ulaganja od malog stana možete napraviti moderan i komforan kutak za život...