Ananasje mnogima omiljeno tropsko voće u kojem može da se uživa tokom cele zime, a njegov specifičan ukus savršen je i za mnoge poslastice i koktele.

Ipak, ono što mnogi ne vole kod ananasa jeste komplikovano ljuštenje, koje često podrazumeva da bacite gotovo polovinu sočne voćke.

Ali, to je konačno došao kraj - na internetu se pojavio maestralan trik kako da uživate u ananasu i pojedete baš sve, a da pritom uopšte ne koristite nož i ne bacite ni mrvicu njegovog "mesa".

ljustenje ananasa bez noza (1).jpg
Youtube / Andrea Jean Cleaning 

Pre svega, umesto da odsečete vrh, a sa njim i deo ploda, jednostavno ga vrtite kao kada odvrćete flašu. Peteljka će vam ostati u ruci. Zatim, umesto da nožem skidate ljusku, udarite ananasom nekoliko puta o sto ili kuhinjsku radnu ploču, a zatim ga oborite, pritisnite rukama i valjajte kao kada valjate testo, samo koristite jači pritisak.

ljustenje ananasa bez noza (2).jpg
Youtube / Andrea Jean Cleaning 

Sada vam još ostaje da počnete da vadite plod čupajući "repiće" na njegovoj kori. Ostaćete u čudu koliko je jednostavo, a detaljno upustvo vas čeka u videu. Pročitajte i kako da posadite ananas.

Tekst: Lepa&srećna/B.S.