Da li ste znali da je za pripremu torti bolje da ne koristite svež ananas jer sadrži enzim bromelin od kojeg bi slatka pavlaka postala gorka, a želatin se ne bi stisnuo. Kako se ananas iz limenke prethodno zagreva, tim postupkom se uništava spomenuti enzim, kompot je mnogo bolji izbor. Ako volite svež ananas i rado biste ga, ipak, iskoristili za tortu, kratko ga prokuvajte u šećernom sirupu, dobro ocedite i osušite kuhinjskim papirom ili salvetom.
Konzervisani ananas bolji za torte
Pročitaj još
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka